• Leonie geniet van het kapster zijn in haar eigen dorp.
• Leonie geniet van het kapster zijn in haar eigen dorp. Foto: Anne Marie Hoekstra

Noordeloos blij met salon De Kapperij

noordeloos • 'Wat een leuk idee', dacht Leonie van Vugt uit Noordeloos toen ze hoorde dat de ruimte naast de Buurtwinkel in haar dorp beschikbaar zou komen als kapsalon. Sinds mei dit jaar runt ze De Kapperij.

Ze is al ruim zestien jaar kapster en was helemaal niet bezig met nadenken over een eigen zaak. Totdat ze hoorde over het pandje op Noordzijde 43. "Het begon te kriebelen", vertelt ze. "Ik heb twee kleine kinderen en het is lekker vlak bij mijn huis. In de salons van de keten waarvoor ik werkte heb ik alles gedaan wat maar mogelijk was: trainingen gevolgd en gegeven, beurzen bezocht en een show verzorgd, in het creatief team van het bedrijf gezeten en heel veel ervaring opgedaan. Ik dacht: een eigen salon is een mooie uitdaging."

Ze is nog altijd blij met haar besluit. "Het bevalt heel goed. Ik vind het vooral heel leuk dat ik veel mensen ken. Iemand loopt binnen voor een praatje, je zwaait naar een voorbijganger. En ik merk dat de mensen het prettig vinden dat er in hun dorp weer een kapper is."

Truulavond

De Kapperij is open op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Op donderdag is er koopavond. "En elke eerste maandag van de maand heb ik Truulavond: een avond alleen voor heren. De naam heeft met de historie te maken. De mensen noemden de kapper in Noordeloos 'de Truul'. Dat komt van het woord voor sigaren rollen: trulen. Vroeger had de kapper ook een sigarenwinkel. Mannen gingen naar de kapper om zich te laten knippen en scheren, namen er een sigaartje en een borreltje bij. Op Truulavond is de deur van de salon open van 18.30 tot 20.00 uur. Wie een minuut voor achten binnenkomt, wordt nog geknipt." Het was vanaf de eerste week 'lekker druk' in De Kapperij. "Bij mijn baas had ik al een klantenkring opgebouwd, diverse klanten zijn me gevolgd." Makkelijk voor zowel de klant als Leonie zelf is dat mensen online kunnen boeken. "Je krijgt op de site de tijden te zien waarop nog een afspraak mogelijk is." Leonie werkt met biologische producten uit Zweden, sulfaatvrij en zonder parabenen. Meer info: www.dekapperijnoordeoos.nl.