Afbeelding

Janny den Besten uit Nieuw-Lekkerland presenteert deze week twee nieuwe boeken. We stellen aan de correspondent van Klaroen.nl en Het Kontakt enkele vragen.

1 Wat zijn de titels van jouw twee nieuwe boeken?

Janny: De roman Zwanenlied en het kinderboek Kerst in de Tjalkstraat

2 Kun je een korte beschrijving van Zwanenlied?

Janny: Zwanenlied is een vervolg op mijn roman Zwanenmoeder, maar kan ook apart gelezen worden. Hoofdpersoon Nicky geniet van het leven. Ze staat voor de klas, corrigeert artikelen voor een tijdschrift, werkt als vrijwilliger in een verzorgingshuis en last but not least: is de vrouw van Floor en de moeder van Roos. Onverwacht moet ze in het ziekenhuis worden opgenomen. De spanning stijgt omdat Roos binnenkort gaat trouwen. Zal Nicky er op de bruiloft bij kunnen zijn?

3 Geef een korte beschrijving van het kinderboek?

Janny: Kerst in de Tjalkstraat is een boek voor kinderen van 7 tot 9 jaar. Heerlijk humoristisch met een vleugje ernst. Jens en Jolien (uit het boek 1 april!) horen steeds geluiden vanuit de schuur van de achterbuurvrouw. Uiteindelijk gaan ze op onderzoek uit.

4 Welk boek vond je het leukst om aan te werken?

Janny: Het schrijven van Zwanenlied en Kerst in de Tjalkstraat is niet met elkaar te vergelijken. De roman is aangrijpend en meeslepend. Het werken aan Kerst in de Tjalkstraat was puur ontspanning.

5 Hoe kunnen de boeken besteld worden?

Janny: Zowel Zwanenlied als Kerst in de Tjalkstraat zijn in iedere (christelijke) boekwinkel te verkrijgen of te bestellen voor respectievelijk 16,95 en 9,95 euro.