• Kevin Steenbruggen was andermaal trefzeker voor Herovina.
• Kevin Steenbruggen was andermaal trefzeker voor Herovina. Foto: Jeroen de Bruin

Lekvogels flets in topper

lexmond • In een ronduit teleurstellende topper in de 4e klasse D trok Herovina bij Lekvogels aan het langste eind. Vlak voor tijd pakte de ploeg uit Herwijnen de volle winst: 1-2.

De na vier speelronden verrassende nummers 1 en 2 van de ranglijst lieten op sportpark Het Bosch eigenlijk geen moment blijken tot de echte titelkandidaten van de vierde klasse te horen. Het niveau was bepaald niet om over naar huis te schrijven, maar ook het spektakel ontbrak in Lexmond. Beide ploegen kregen twee kansen. Bart van Zessen stuitte op de doelman. Een schot van Jesse Kersbergen werd op de lijn gekeerd.

Vanuit het niets kwam de thuisploeg na rust binnen tien minuten op voorsprong. Scheidsrechter Van Akooy zag een duwfout op Jesse Kersbergen en wees naar de stip. Robin Bikker benutte de strafschop feilloos: 1-0. Toch zat Lekvogels-trainer Raymond Sponselee daarna niet per se lekkerder op de bank. "Ik had al het gevoel dat dat doelpunt te vroeg kwam. Nu hadden zij nog genoeg tijd om de schade te herstellen." En dat was wat Herovina uiteindelijk ook deed. Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker. Kevin Steenbruggen kopte na een vrije trap van de zijkant raak. In de resterende tijd was het Herovina dat het meest nadrukkelijk op zoek ging naar de winst, maar lang leek dat er niet in te zitten. Tot vlak voor tijd Jeffrey van der Meijden toch nog scoorde. Volgens menigeen bij Lekvogels ging er overigens een overtreding aan dat doelpunt vooraf. "Job Wolterman wordt gewoon in zijn rug geduwd, dus dat doelpunt had nooit mogen tellen", zei Sponselee.