• Streefkerk kreeg met de 0-1 te weinig tegen Ameide.
• Streefkerk kreeg met de 0-1 te weinig tegen Ameide. Foto: Richard van Hoek

Ameide 'steelt' overwinning

streefkerk • "Zuur", noemde Streefkerk-trainer Maarten van Gastelen de 0-1 nederlaag van zijn ploeg tegen 3C-koploper Ameide. "We kregen tig kansen, maar wisten er geen een van te benutten."

Ameide toonde zich een stuk effectiever en benutte vlak voor rust één van de spaarzame scoringskansen. Kris de Kruijk was de maker van de 0-1 en daarmee matchwinnaar. "Een puntendeling zou terecht zijn geweest", gaf Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout na afloop van het boeiende duel toe. "We hadden veel moeite met Streefkerk, dat tegen het randje aan speelde en er soms zelfs overheen ging. Wij maakten de fout om mee te gaan in dat spel. Daardoor kwamen we in de eerste helft niet goed uit de verf. De goal van Kris maakte echter veel goed. Na de pauze liep het beter bij ons, al kregen we het in de slotfase nog moeilijk omdat Streefkerk er een flink slotoffensief uitperste."

Ondanks de nederlaag toonde Streefkerk-coach Van Gastelen zich content over het optreden van zijn team. "Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen tot nog toe. We speelden een klasse beter dan Ameide. Alleen verzuimden we net als een week eerder bij De Zwerver de trekker over te halen. Als we wat productiever worden dan kan het nog wel eens een heel mooi jaar worden voor mijn team." Van Gastelen had een basisplaats gereserveerd voor Mark de Lange. De middenvelder maakte zijn uitverkiezing volledig waar en speelde een puike wedstrijd. Derrick Verheij -de andere beoogde 'starter' - moest in de warming-up afhaken vanwege lichamelijke klachten. Daardoor mocht Jaro Lieuwen toch als basisspeler beginnen.