• De teleurstelling is groot bij SteDoCo na het laatste fluitsignaal.
• De teleurstelling is groot bij SteDoCo na het laatste fluitsignaal. Foto: Jan Volwerk

Strijdbare ploeg moet in slotfase toch buigen voor ASWH

SteDoCo krijgt deksel op de neus

hoornaar • Na amper een kwartier voetbal keek SteDoCo tegen een beschamende 0-2 achterstand aan. Het bezoekende ASWH nam gas terug, maar SteDoCo profiteerde onvoldoende. Want na de aansluittreffer van Joran Schröder miste Noel Goossens in de 35e minuut de ultieme kans om op gelijke hoogte te komen. Dat gebeurde later in de wedstrijd wel, maar uiteindelijk trokken de Ambachters - verdiend - aan het langste eind; 2-3.

"Die vroege achterstand had, beide doelpunten uit dode spelmomenten, nooit mogen gebeuren", besefte uitblinker Joran Schröder na afloop. "In deel twee van de eerste helft kwamen we goed terug. In vergelijking met de vorige wedstrijden was er nu wel strijd en toonden we veerkracht. We hadden vandaag minimaal een punt verdiend. Afgelopen week hebben we elkaar de waarheid verteld en elkaar goed in de ogen gekeken. Persoonlijk was ik, na twee wisselbeurten, getergd. Ik wil altijd spelen. Maar de trainer maakte andere keuzes. De redenen, die ik voor mijzelf hou, heb ik geaccepteerd."

Gelukkig maar voor SteDoCo, want de Hardinxveldse nummer 4 speelde een prima pot voetbal. Dat kon niet gezegd worden van de Hoornaarse achterhoede. Zonder de aan zijn lies geblesseerde routinier Shelton Martis was de achterste linie van SteDoCo - met aan het hoofd aanvoerder Gautam Kalpoe - verre van zeker. Nota bene aanvaller Hakan Tokul moest op de doellijn met het hoofd redding brengen, toen Robbert Olijfveld al in de tiende minuut op weg leek naar de openingstreffer. Het bleek uitstel van executie, want in de 15e minuut was het wel prijs. Verdediger Stanley Husen krulde een vrije trap van iets buiten het zestienmetergebied keurig over SteDoCo-doelman Ritchie Steinmann; 0-1.

Snurken

De vrije bal werd overigens wel heel gemakkelijk gegeven door de niet erg sterk fluitende Nick Smit. Maar het deerde de Ambachters niet. Sterker nog, amper 60 seconden later stond de 0-2 op het scorebord. Een verre ingooi belandde uiteindelijk bij de sterke spits Peter de Lange, die de misverstanden in de Hoornaarse verdediging genadeloos afstrafte. "We staan drie keer te snurken", baalde SteDoCo-trainer Virgil Breetveld na afloop.

Maar zijn manschappen schrokken wel wakker en voetbalden vervolgens een alleraardigst vervolg. Op het halfuur kopte Joran Schröder een scherpe vrije bal van specialist Kevin Patijn achter keeper Doedee en niet veel later zette de doelpuntenmaker Noel Goossens volledig vrij voor de Ambachtse sluitpost. Maar Doedee redde knap en dus gingen de teams met een 1-2 tussenstand de rust in. Ook dankzij de prima acterende Ritchie Steinmann.

Buitenspel?

Na de thee werd de wedstrijd er nog een stuk vermakelijker op. De thuisploeg zocht, met de nodige risico's, nog meer de aanval. ASWH, en met name de razendsnelle Robbert Olijfveld, weigerde te profiteren van de ontstane ruimte. Na een uur scoorden de bezoekers wel, maar om onverklaarbare redenen werd de goal van Peter de Lange afgekeurd wegens buitenspel. SteDoCo putte moed uit het voorval en kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Schröder ging er op links vandoor en bediende Giovano Gödeken op maat, die met een prachtige lob tekende voor 2-2.

De vreugde was van korte duur. Zes minuten voor het officiële einde scoorde Olijfveld, nadat De Lange eerst de paal had geraakt, 2-3. "Zonde, want ik had na de gelijkmaker echt het gevoel dat we konden winnen", aldus Breetveld. "Ik had mijn spits (Maurice van der Wilt - TS) klaar staan. Ook bij die derde goal treden we niet kordaat op. Het moet verdedigend scherper. We hebben alles gegeven, er is met het hart gespeeld. De spelers kwamen kapot van het veld af."

Breetveld wist daarvan de oorzaak. "Een aantal spelers kwam, door gebrek aan wedstrijdritme, in de problemen. We hebben geen tweede elftal en daar betalen we nu de prijs voor. We zijn wel bezig met oefenwedstrijden, maar dan nog moeten zes of zeven basisspelers meedoen en die komen dan niet aan hun rust toe. Een oplossing is er dus niet..."