• Enkele spullen die in De Koperen Knop te zien zijn.
• Enkele spullen die in De Koperen Knop te zien zijn. Foto: Aangeleverd

Expositie 'Graffiti' in Koperen Knop

hardinxveld-giessendam • In museum De Koperen Knop te Hardinxveld-Giessendam is tot en met 12 november de nieuwe expositie 'Graffiti' te zien.

Graffiti is uitgegroeid tot een kunstuiting. Jaren achtereen werd het beschouwd als een bezoedeling van muren, bruggen en gebouwen, maar die fase heeft het inmiddels achter zich gelaten. Dat bewijst de expositie 'Graffiti' in De Koperen Knop. Op de expositie komen veel vormen van graffiti in beeld. Zo ook de Street Art stroming binnen de graffiti-beweging. Meestal is deze vorm van kunst wat toegankelijker voor het grote publiek. Waar het bij graffiti om de maker zelf gaat, staan bij Street Art de afbeeldingen centraal. Veel graffitimakers willen een boodschap meegeven als ze hun kunstwerken maken. De Vikingen en de Vandalen namen het over van de Romeinen. En zo groeide het uit tot wat het heden ten dage is geworden.

Er zijn verschillende extra activiteiten rond de expositie. Achter het museum zijn voorzieningen waarop de bezoekers zelf hun graffiti-creativiteit kunnen uitproberen. Op 30 oktober geeft de landelijk bekende graffitimaker Hugo Kaagman een lezing en op 22 oktober verzorgt de uit de regio afkomstige graffiti-kunstenaar Wouter van der Giessen een workshop.

Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam, op het adres Binnendams 6. Het museum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het museum of over de activiteiten: 0184-611366, koperenknop@planet.nl of www.koperenknop.nl.