• Joran Schröder moest het in Lisse doen met een invalbeurt.
• Joran Schröder moest het in Lisse doen met een invalbeurt. Foto: Jan Volwerk

Afgang voor SteDoCo in Lisse

lisse • SteDoCo leed, op bezoek bij koploper FC Lisse, een kansloze nederlaag: 5-1.

Halverwege keek de ploeg van trainer Virgil Breetveld al tegen een 3-0 achterstand aan. De eerste twee treffers vielen allebei in zestiende minuut. FC Lisse miste in de eerste 45 minuten ook nog een strafschop. ,,Vervolgens wordt er van ons terecht gevraagd om scherp uit de kleedkamer te komen,'' aldus een zwaar ontgoochelde Jordey van Dam na afloop. ,,We moesten op jacht gaan naar de aansluitingstreffer. En dan komen er net na de thee binnen drie minuten twee voorzetten die in beide gevallen simpel worden binnen gekopt en is het dus 5-0. Dan zit er qua wedstrijdinstelling toch iets niet goed, denk ik. Dat moge duidelijk zijn,'' aldus Van Dam die met een treffer zonder waarde de eindstand op 5-1 bepaalde.

Trainer Virgil Breetveld was zwaar teleurgesteld in zijn ploeg. ,,Ik ga altijd voor mijn spelers staan. Zij mogen fouten maken of een keer de vorm van de dag niet hebben. Maar de groep heeft mij vandaag volledig de steek gelaten. Misschien heb ik me wel vergist en zijn we helemaal niet zo goed als ik vooraf heb gedacht,'' aldus Breetveld, die opnieuw creatieve spelers als Giovano Gödeken en Joran Schröder op de bank liet beginnen. ,,Na de deceptie tegen Jong FC Groningen heb ik gekozen voor mensen die meer power konden brengen. Alleen die power heb ik op het eerste kwartier na dan niet gezien.'' Van Dam: ,,We hebben vandaag niet als team gespeeld. We moeten allemaal in de spiegel kijken. Elkaar een keer de waarheid zeggen en op zoek gaan naar zekerheden."