• Een artist impression van het nieuwe dorpshuis in Oud-Alblas
• Een artist impression van het nieuwe dorpshuis in Oud-Alblas Foto: aangeleverd

De Beemd als tweede thuis Oud-Alblas

oud-alblas • Een 'Sociaal Plein' is bezig om De Beemd, het nieuw te bouwen dorpshuis in Oud-Alblas, tot het tweede thuis van het dorp te maken. Inwoners die ideeën hebben of mee willen werken de huidige plannen te verwezenlijken, zijn welkom om aan te sluiten.

In wisselende samenstelling is in het Sociaal Plein een twaalftal inwoners van Oud-Alblas, op initiatief van de gemeente Molenwaard, al bezig geweest om over de invulling van De Beemd na te denken. "Er zijn diverse plannen op tafel gekomen", vertelt Ad van der Rhee, voorzitter van de stichting die nauw betrokken is bij de bouw van het dorpshuis. Zo denken we erover om werkplekken voor zzp-ers in te richten. We willen kijken of er ophaalpunten komen voor bijvoorbeeld Albert Heijn of de Lidl. Daarnaast is de sportzaal geschikt voor diverse sporten. De sportzaal heeft de officiële wedstrijdafmetingen voor volleybal en basketbal, maar je kunt er ook prima een potje voetballen, korfballen of andere zaalsporten bedrijven."

Er wordt momenteel gezocht naar een exploitant die De Beemd de hele dag toegankelijk gaat maken. 'Reuring' komt er sowieso van het kinderdagverblijf "De Regenboog" en de peuterspeelzaal "Peutervreugd", die beiden onderdak in De Beemd krijgen. "We zijn bezig om het consultatiebureau van Rivas naar het dorpshuis te krijgen. En ook het Huis van de Waard, wat nu nog in de Hof van Alblas zit, komt naar De Beemd. Op 26 oktober komen zij al naar Trefpunt en we komen zeker tot overeenstemming dat dit in De Beemd voortgezet wordt. Inwoners die zich aan willen sluiten bij het Sociaal Plein om mee te denken en mee te helpen plannen van de grond te krijgen, zijn welkom." Meer informatie of aanmelding: Ben Roos, kerncontactfunctionaris van de gemeente Molenwaard (ben.roos@gemeentemolenwaard.nl) of Ad van der Rhee (akvdrhee@solcon.nl).