• Merel van der Waal is trots op het resultaat.
• Merel van der Waal is trots op het resultaat. Foto: Rick den Besten

Eigentijds kledingwinkeltje uit passie

groot-ammers • Mooier Met Merel Mode verhuist naar de Voorstraat. Daarmee komt een droom uit voor Merel van der Waal. "Dit is echt geen werk voor mij; het is gewoon wat ik het liefste doe."

De droom van Merel (48) werd eigenlijk exact drie jaar geleden al werkelijkheid. Toen startte ze Mooier Met Merel Mode boven sportcentrum Olympia, dat ze samen met haar man Jaap runt. "Mijn winkel is uit hobby ontstaan. Het diploma mode-adviseur haalde ik acht jaar geleden al. Mode is echt mijn passie."

Eigentijds

De winkel zit nu inpandig en dus enigszins 'verstopt'.

"Groot-Ammers verdient toch een fatsoenlijke kledingzaak?" De vraag stellen is 'm ook meteen beantwoorden voor Merel van der Waal. "Het is een 'must have'. Met een eigentijds kledingwinkeltje wil ik daar invulling aan geven."

Doel van de gedreven onderneemster was helder: de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de winkel vergroten en ruimere openingstijden. Merel van der Waal kan dit realiseren onder Het Leukste Warenhuis aan de Voorstraat in Groot-Ammers. "Een mooie locatie, met de parkeerplaats voor de deur."

Advies

Doordat Mooier Met Merel Mode geen grote winkel is, zal de collectie elke week worden geüpdatet. "In de stad hebben ze veel meer, maar dat maakt de keuze moeilijker. Ik heb altijd het overzicht in de winkel en kan mijn klanten dus goed helpen, mits ze daar natuurlijk behoefte aan hebben. Ik geef graag advies."

Mooier met Merel Mode heeft (dames)mode van nu, in de maten 34 tot en met 48/50. "Altijd vers van de pers vanuit hotspot Amsterdam." In haar winkel vooral betaalbare basiskledingstukken die goed bij elkaar passen. "Ik zoek setjes bij elkaar", zegt Merel, die ook de accessoires niet uit het oog verliest. "De kracht is de combinatie."

Comfortzone

Merel van der Waal: "Ik probeer dames een tikkie uit hun comfortzone te halen. Ze mogen trots zijn op hun lijf. Alleen al met een andere kleurstelling kom je vaak tot een verrassend resultaat."

En nee, heel Groot-Ammers en omgeving loopt straks niet in dezelfde kleding. "Van elk kledingstuk koop ik er maar een paar in. We hebben een snel wisselende collectie."

Mooier Met Merel Mode is op de nieuwe locatie vanaf zaterdag 24 september open voor het publiek. De openingstijden zijn op donderdag en vrijdag van 10:00-17:30 uur en op zaterdag van 10:00-16:00 uur.