Effectiever HSSC'61 verslaat Streefkerk ruim

hei- en boeicop • HSSC'61 versloeg Streefkerk met ruime cijfers: 4-1. De bezoekers baalden vooral van de gemiste kansen in de eerste helft. De gastheren bejubelden doelman Niek de Vos om een cruciale stop.

In het eerste halfuur was het vooral Streefkerk dat de klok sloeg. In de vijfde minuut had Martin de Jong al een leeg doel voor zich. Hij maakte echter de verkeerde keuze door de bal terug te leggen waarmee de kans was verkeken. Tien minuten later was het wel raak door Tim den Besten. Nog twee levensgrote kansen volgden, maar aan de overzijde lag de gelijkmaker er dankzij Nicky van Dam in.

Breekpunt

Daarop volgde het breekpunt in de wedstrijd. Aanvoerder Christiaan de Jong mocht voor Streefkerk vanaf elf meter aanleggen. Door een cruciale redding van doelman Niek de Vos bleef het echter 1-1. In het kwartier dat nog restte scoorde Nicky van Dam nog eens en een schot van Arwin van Soest werd door Streefkerk-goalie in eigen doel gewerkt waardoor het bij rust 3-1 stond.

"In de tweede helft hebben we vooral gecontroleerd en maakte Floris Kool nog de 4-1", gaf HSSC '61-trainer Marten Boverhof. "Het stoppen van de strafschop was een belangrijk moment, want daarna liepen we in korte tijd uit naar 3-1. Volgende week moeten we voor de derby naar SC Everstein, dus dan is het lekker om drie punten op zak te hebben." Zijn collega Maarten van Gastelen was uiteraard minder content met de uitslag. "We hadden het binnen twintig minuten al in het slot kunnen gooien. Laat dit een goede les zijn."