Nieuw-Lekkerland laat naast Oranje Wit

nieuw-lekkerland • Nieuw-Lekkerland kwam met opportunistisch voetbal nog laat naast Oranje Wit: 1-1. Het spel van de Dordtenaren stak goed in elkaar en de gastheren hadden een wijziging in de speelwijze nodig om antwoord te kunnen bieden. De bewoners van sportpark Excelsior zijn na twee duels nog steeds ongeslagen, maar staan ook nog slechts op twee punten.

Oranje Wit nam het initiatief en Nieuw-Lekkerland had zichtbaar moeite om zich onder de druk uit te spelen. De drinkpauze bracht uitkomst. "We begonnen aanvankelijk terughoudend met slechts twee spitsen", legde Hulsbosch uit. "We hadden het echter te moeilijk met hun opkomende backs en daarom hebben we het omgegooid en zijn met drie aanvallers verder gegaan. Vanaf dat moment kwam het duel meer in evenwicht." Dat klopte en bovendien ontstonden er enkele kleine kansjes. Toch viel de goal op slag van rust aan de overzijde. Dieterich krulde een vrije trap netjes om de muur en daarbij zag doelman Floor Slob er niet goed uit.

In de tweede helft ging Nieuw-Lekkerland naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De grootste kansen waren voor Jeroen Wolf. Alleen voor de keeper schoot hij vanaf de zijkant in en met een uiterste inspanning wist doelman Nicky de Jong de bal naast te tikken.

Twintig minuten voor tijd verscheen Wolf opnieuw voor het doel en dit keer wist De Jong met een katachtige reflex de bal te keren. Assistent-scheidrechter Bert Haak (Oranje Wit) vlagde bij deze kans voor buitenspel, maar scheidsrechter Stadius negeerde hem. Toen Stadius de grensjager enkele minuten later weer liet staan vond de Dordtenaar het genoeg. Een woordenwisseling ontstond en Haak gooide zijn vlag op de grond.

Enkele minuten voor tijd viel dan eindelijk toch nog de terechte gelijkmaker. Wolf legde de bal voor, het hakje van Van Vugt mislukte, maar daar was de andere invaller Niels Brekelmans om de 1-1 tegen de touwen te jagen. Ronald Vrolijk kreeg vervolgens nog rood voorgehouden na een flinke charge op Wolf.