• Arkel leed op eigen veld een verdiende nederlaag.
• Arkel leed op eigen veld een verdiende nederlaag. Foto: Rick den Besten

Arkel onderuit tegen SVS'65

arkel • Arkel leed in zijn tweede wedstrijd van het seizoen zijn eerste nederlaag. De ploeg van trainer Richard Smaal ging in de derby tegen SVS'65 op eigen veld met 0-2 onderuit.

Voor de gasten uit Spijk was het pas de eerste competitiewedstrijd. In de klasse met dertien ploegen was SVS'65 vorige week vrij. Smaal was na afloop overigens bijzonder kritisch op zijn ploeg. "We hebben vandaag te weinig gebracht en hadden geen kans op meer dan dit. Zij hebben wel twee keer gescoord en dan win je verdiend", zei Smaal.

Zijn collega Glenn Calor was uiteraard een stuk beter te spreken over zijn ploeg. "We hebben gewoon terecht gewonnen. We hadden een plan en dat hebben we uitgevoerd. We hebben Arkel niet laten voetballen." De gasten kwamen in de eerste helft op schitterende wijze op voorsprong. De nog jonge Bram Pons knalde de bal van een meter of 25 in de kruising. Kort na rust dacht Arkel de wedstrijd te keren. Binnen korte tijd kreeg de ploeg drie goede kansen. SVS-doelman Raymon Kaarsemaker hield zijn doel echter schoon.

Niveau

"Dat had de ommekeer moeten wezen, maar die keeper hield de bal er twee keer geweldig uit", besefte Smaal, die nooit zo onder de indruk is van het begrip 'derby'. "Daar heb ik het niet over gehad. Je moet SVS'65 benaderen als een tegenstander als alle andere. Je moet gewoon je eigen niveau halen en dat is niet gelukt. Ons spel moet echt een stuk beter en ik mag hopen dat de spelers dat ook beseffen." Uit een strafschop tekende Jorn Meijerink uiteindelijk voor de 0-2 eindstand.