• VVAC pakte op eigen veld het eerste punt: 1-1 tegen De Zwerver.
• VVAC pakte op eigen veld het eerste punt: 1-1 tegen De Zwerver. Foto: Rick den Besten

Zwerver voelt zich bestolen

ottoland • Na een aantrekkelijke eerste helft en een wat tamme tweede, deelden VVAC en De Zwerver zaterdag de punten. Op De Put werd het 1-1.

Over negentig minuten spelen was dat een terechte eindstand, al voelde De Zwerver-trainer Jan Verveer zich na afloop bestolen. "Dat kun je wel stellen, ja. Heel zuur", klonk het vlak na het laatste fluitsignaal van arbiter De Wild. De reden daarvoor was een (vermeend) buitenspeldoelpunt in de slotminuten van de wedstrijd. Na doorkoppen van Gauthier Luwawa leek invaller Dogukan Budak zijn team alsnog een driepunter te bezorgen nadat hij van dichtbij had binnengeschoten. VVAC-doelman Matthijs de Hoop stond echter vóór Budak op het moment van spelen, waardoor er nog maar één groenwitte brigadier tussen Budak en het doel stond: buitenspel en dus geen 1-2.
Dat De Zwerver nog kansen had op een zege was te danken aan de thuisploeg. Hoewel de Putbewoners op het kwartier via Bob van Oosterhout op een 1-0 voorsprong kwamen, vergat de ploeg van trainer Ton Heijstek de trekker definitief over te halen.
Met een schot op de paal van De Zwerver-captain Robert Kuypers kwam VVAC nog goed weg, maar twee minuten later was het dan wel raak voor de bezoekers. Uit een corner van Redouan El Akchaoui kon Niels Verloop makkelijk binnenkoppen.
Na de thee zakte het tempo en kwamen beide teams nauwelijks tot noemenswaardige kansen. Heijstek kon daarom ook wel leven met een puntendeling. "Ik denk dat wij het verschil al in de eerste helft hadden moeten maken. Diep in mijn hart had ik het idee dat er drie punten te halen waren."