• Ook deze uithaal van Albert Musaj zou geen doel treffen.
• Ook deze uithaal van Albert Musaj zou geen doel treffen. Foto: Rick den Besten

Stug Noordeloos houdt titelfavoriet op gelijkspel

Ammers verspeelt weer punten

noordeloos • De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen verliep voor Groot-Ammers prima. Na een aantal goede oefenwedstrijden werd, onder andere ten koste van buurman Streefkerk, de volgende bekerronde bereikt. Maar vanaf begin september hapert de machine van trainer Leon Hutten. Na de remise tegen ONI werd ook van Noordeloos niet gewonnen. Sterker nog, de hardwerkende thuisploeg kreeg zelfs de beste kansen.

"Ik ben trots op de jongens. Ze hebben zich goed hersteld na het verlies van vorige week in Tilburg. Ik ben blij met dit punt, heel blij zelfs. Groot-Ammers was wel iets beter, maar dan tot aan de 'zestien'. Echte kansen hebben ze ook niet gehad", aldus SV Noordeloos-trainer Laurens Gerlich. "Het was natuurlijk wel zonde dat ik mijn centrale verdediger Jan-Willem Korevaar vanwege een hamstringblessure al voor rust moest wisselen."

Pijn

Zijn vervanger Mark Maasland, eindelijk wedstrijdfit na een opgelopen blessure in de voorbereiding tegen Lekvogels, was veel ongelukkiger. Hooguit een minuut of vijf op het veld verstapte de lange verdediger zich op het stroeve kunstgras en bleef kermend van de pijn liggen. Na een pauze van ruim drie kwartier werd de tot dan toe weinig enerverende derby hervat.

"Die lange rustperiode, uiteraard heel vervelend voor die speler, heeft onze tegenstander wel geholpen. Ze waren voor rust zo goed als dood en vielen bijna om. Dat zag je in de slotfase van de tweede helft ook. Ze hebben niet veel meer gedaan dan tegengehouden...", baalde Ammers-trainer Hutten na afloop. "Vanaf de zijlijn hoorde ik dat we twee keer niet verloren hebben, maar ik vind dat we wederom - net als vorige week tegen ONI - twee punten hebben laten liggen. In de tweede helft deden we het redelijk goed. Alleen maken we helaas nog niet de goede keuzes in de eindfase."

Drinkpauze

In het rommelige begin waren er nauwelijks kansen te noteren, wel stevige overtredingen. De welkome drinkpauze deed Noordeloos zichtbaar goed. De groenhemden waren met een schot van Gerrit Bikker mogelijk het dichtst bij de openingstreffer. Niet veel later eindelijk een 'lekkere' aanval van Groot-Ammers. De hardwerkende Kevin Korrel stuurde Joost Schaap op links de ruimte in. De scherpe voorzet van Ammers' nummer 8 bereikte Albert Musaj net niet. De ervaren keeper Michel van Oort (39) was eerder bij de bal.

Na de lange rust hetzelfde wedstrijdbeeld. Groot-Ammers had weliswaar meer balbezit, maar echt gevaarlijk werd de gewezen derdeklasser niet. Opnieuw was de grootste kans voor de thuisploeg. Gerben Kooijman kapte behendig een aantal tegenstanders uit en was op weg naar het doel van Lennert Vink. Jesse den Engelsman stak er een nuttig stokje voor en nam de gele prent voor lief.

Eindelijk was er sprake van een wedstrijd. Want aan de andere kant raakte Kevin Korrel, na een mooie solo, keihard de binnenkant van de paal. In de counter miste het schot van Patrick Slijkoort voldoende richting om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Het laatste wapenfeit van de gastheer. Met een extra aanvaller, Arvin Vink moest het veld ruimen voor Stephan Korrel, ging Groot-Ammers in het laatste kwartier naar de o zo gewenste driepunter. Maar scheidsrechter De Ruijter werkte niet mee. Tot twee keer toe wuifde hij, constant fluitend op te grote afstand, twee overtredingen binnen het zestienmetergebied weg.

De eerste keer werd de jonge Sam Beekman gevloerd en een paar minuten later kreeg Albert Musaj een stevige por in zijn rug.

En dus kreeg de wedstrijd geen winnaar en daarover was het juichende SV Noordeloos het meest tevreden.

Theo Sprong