• Comité Lekzicht bestaat uit Liselore Mesker, Corina Blokland en Milou van den Dool.
• Comité Lekzicht bestaat uit Liselore Mesker, Corina Blokland en Milou van den Dool.

Wensvervullers gezocht voor senioren

nieuwpoort • Comité Lekzicht zoekt vrijwilligers die op 7 oktober willen helpen om de wensen van 26 ouderen uit Bergambacht, Groot-Ammers, Nieuwpoort en Schoonhoven te vervullen.

De wensen zijn uiteenlopend: van een dagje naar dierentuin Blijdorp tot een vaartocht naar de Rotterdamse haven of Kinderdijk, en een ontmoeting met een vriendin van vroeger of een bezoek aan het ouderlijk huis. Maar ook: naar de musical Soldaat van Oranje en een helikoptervlucht.

Het is de bedoeling dat de vrijwilliger die de wens vervult ook de kosten hiervan voor zijn of haar rekening neemt. Het comité zorgt voor een goodiebag met proviand voor tijdens de dag. Wanneer de wens kostbaar is, zoals de helikoptervlucht, zoekt het comité zelf actief naar sponsoren.

Voldoening

Comité Lekzicht is dit voorjaar opgericht en bestaat uit Liselore Mesker, Corina Blokland en Milou van den Dool. "Tijdens die kerstdiners in Nieuwpoort en Schoonhoven merkten we hoe zoiets simpels enorm gewaardeerd wordt. Dat kleine beetje extra aandacht maakt mensen blij en het was mooi om te zien hoe de senioren zo genoten van hele kleine dingen. Het gaf ons zoveel voldoening dat we graag meer wilden doen en het grootser aan wilden pakken", vertelt Liselore. Het Nationaal Ouderenfonds kenden de drie al. Eerder hadden ze al eens geholpen tijdens de stranddag, waarop ouderen genoten van een dag aan zee. De drie duwden de speciale rolstoelen over het strand en zagen de mensen genieten. Ze besloten om hun wens om meer voor de senioren in de regio te doen, te koppelen aan de Nationale Ouderendag.

Wensenlijst

Via de contactpersonen in verzorgingstehuizen en stichtingen zoals Stichting Welzijn Ouderen Schoonhoven zijn de wensen van senioren geïnventariseerd. Zij konden de wenskaart van het Nationaal Ouderenfonds invullen, of hun familieleden konden dit doen. In totaal 26 senioren hebben dit gedaan. Vervolgens heeft het comité hen persoonlijk benaderd om ook het verhaal achter de wens te horen. "Dat waren prachtige gesprekken, soms zaten we wel een uur met mensen aan de telefoon."

Comité Lekzicht heeft alle wensen gebundeld en gepubliceerd op onderstaande website. "We hopen dat er genoeg vrijwilligers zijn die in willen tekenen op een wens", zegt Liselore.

Intekenen kan via de website. Wie niet over internet beschikt maar wel graag vrijwilliger wil zijn, kan Liselore telefonisch benaderen via 06-12817052. Uitgangspunt is dat zoveel mogelijk wensen op Nationale Ouderendag, 7 oktober, in vervulling gaan.

q Lekzicht.nationaleouderendag.nl