• Annemarie van Daalen (links) en Louella Noordeuyn-Den Breejen.
• Annemarie van Daalen (links) en Louella Noordeuyn-Den Breejen. Foto: Matthijs Daniels

Open dag in de oude melkfabriek

arkel • Er is een hele buurt van ondernemerschap en bedrijvigheid ontstaan rondom de oude melkfabriek in Arkel.

De ondernemers uit de Folkertsstraat en de Prinses Margrietstraat houden zaterdag 10 september gezamenlijk een open dag om bewoners en belangstellenden te laten zien hoe het er is opgeknapt en welke winkels en bedrijfjes er actief zijn. "Het ligt hier achter de huizen van de Margrietstraat. Er zijn genoeg mensen in Arkel zelf die nog niet hebben gezien hoe het geworden is", zo merkt Louella Noorduyn-Den Breejen van EETcetera Partycatering regelmatig. "Het is een unieke plaats voor ondernemers zoals ik. Ik ben zelf twee jaar geleden van een bedrijventerrein naar de Margrietstraat gekomen. Een enorm verschil. Het ligt zo mooi onder de bomen."

Sinds de renovatie, die in 2010 startte, heeft een hele rits aan kleinere ondernemers zich gevestigd in de straatjes rond de oude melkfabriek. "Toen Wijnhandel Van Ouwerkerk is verhuisd met zijn kantoren is ook het oude pekellokaal snel verhuurd", zegt Annemarie van Daalen van beheerder Linge BV. "De ondernemers zitten mooi dichtbij elkaar op een authentieke locatie. Nu is alles af en zijn bijna alle panden verhuurd. Een goed moment om het eindresultaat eens te laten zien."

De open dag duurt zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. "We hebben zo veel diversiteit in de straat dat er voor iedereen iets interessants tussen zit", stelt Louella Noorduyn-Den Breejen. "Voor Van Ouwerkerk en mijzelf is dit een mooie gelegenheid om voor onze eigen deur te laten zien wat we doen. Bij Van Ouwerkerk voor de deur staat een Frans terras en bij mij is er een food plaza te bezoeken. Bij mij kun je onder andere tapasbordjes en belegde broodjes krijgen en presenteert 'Proef Maar' gluten- en lactosevrije producten." Administratiekantoor J. van Ommen geeft gratis adviesgesprekken en de Stijlmeiden geven gratis interieuradvies. En zo is er veel meer: demonstraties reiki, tarot en muziek. Er zijn Arkelse artikelen te koop bij de historische vereniging, er is korting op de kunst in Galerie Zien, gratis advies over bouw- en verbouwingsvragen, exposities, verkoop en een klankconcert om 15.30 uur. Gratis parkeren is mogelijk op Plein 983 en voor kinderen staat er een springkussen.

In de Folkertsstraat staat nog een enkel pand leeg en in het verzamelgebouw in de Margrietstraat zijn vier van de zes tot acht werkplekken momenteel in gebruik. Wie geïnteresseerd is in de mogelijkheden kan tijdens de open dag informatie krijgen bij Linge BV.