• De voorkant van de Molenwaarde brochure.
• De voorkant van de Molenwaarde brochure. Foto: Aangeleverd

Brochure voor Open Monumentendag

molenwaard • Voor het eerst hebben de drie historische verenigingen uit de gemeente Molenwaard samen het programma voor de Open Monumentendag op zaterdag 10 september gemaakt.

Een bijdrage van de gemeente Molenwaard maakte het mogelijk dit programma uit te geven in een mooie brochure. Op zaterdag 10 september vindt ook in de gemeente Molenwaard de Open Monumentendag plaats. Tijdens de dertigste editie van dit landelijke evenement staan iconen en symbolen centraal. Ook in de gemeente Molenwaard zijn hiervan voorbeelden te vinden.

De leden van historische verenigingen krijgen deze brochure via hun vereniging uitgereikt. Verder liggen de brochures onder meer bij de bibliotheken, de musea, diverse winkels en bij de monumenthouders op zaterdag 10 september. De brochure is ook digitaal beschikbaar via websites van de historische verenigingen en van de gemeente.

Veel monumenten in Molenwaard openen op Open Monumentendag hun deuren. Op diverse plaatsen kunnen bezoekers genieten van muziek en koorzang en er zijn tentoonstellingen ingericht. De deelnemers zijn te herkennen aan de vlag van de Open Monumentendag. Openingstijden zijn van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Extra informatie is te vinden op de websites: Historische Kring Nieuwpoort – www.histkringnieuwpoort.nl; Historische Vereniging Binnenwaard – www.binnenwaard.nl; Historische Vereniging West-Alblasserwaard – www.HVWA.nl, www.openmonumentendag.nl, www.simav.nl en www.gemeentemolenwaard.nl.