• Boerderij Gijbeland in Bleskensgraaf.
• Boerderij Gijbeland in Bleskensgraaf. Foto: Geurt Mouthaan

Boerderijdag bij Boerderij Gijbeland

bleskensgraaf • Ook dit jaar houden het bestuur van Stichting Boerderij Gijbeland en de gebruikers van Boerderij Gijbeland de Boerderijdag.

De dag valt deze keer samen met de Open Monumentendag, op zaterdag 10 september, van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn diverse oude tractoren te bekijken. Schaapherder Huug Hagoort van Schaapskooi Ottoland houdt met een gedeelte van zijn kudde en zijn herdershonden een presentatie schapen drijven. Er is een kleinveekeuring. Bedrijven zijn aanwezig op de markt van streekproducten uit de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Verkrijgbaar zijn onder meer kaas, wijn, vis en gevogelte, meelproducten, jams en pannenkoeken. Ook de Wereldwinkel is aanwezig en er is een brocantekraam.

De gebruikers van Boerderij Gijbeland zetten hun deuren open. De peuterspeelzaal, de kinderopvang en buitenschoolse opvang van Wasko, IJsclub Vooruitgang, Oranjevereniging Oranje Boven, de Historische Vereniging Binnenwaard en de J.W. Ooms Stichting presenteren zich aan de bezoekers. Voor de kinderen zijn er spelactiviteiten. In museum Het Voorhuis is de expositie 'Naar School' te bekijken met fotomateriaal van de christelijke en openbare scholen van Bleskensgraaf en Oud-Alblas.

Taartenbakkers mogen hun lekkerste taart bedenken en bakken en die tussen 10.00 en 11.00 uur In Het Voorhuis inleveren. Om 12.30 uur worden de winnaars door een jury bekendgemaakt. Om 11.30 en 13.30 uur zijn er papeetwedstrijden. Er zijn prijzen te winnen. Tussen 11.00 en 12.00 uur en van 13.00 tot 14.00 uur kunnen bezoekers gratis kleinvee laten keuren door de aanwezige dierenarts.