• Het ringsteken is een traditioneel onderdeel van de Paardenmarkt Ameide.
• Het ringsteken is een traditioneel onderdeel van de Paardenmarkt Ameide. Foto: Geurt Mouthaan

Paardenmarkt Ameide werft 'vrienden'

ameide • De organiserende commissie van de Paardenmarkt Ameide heeft onlangs een nieuw middel ingezet om geld binnen te halen: de Vrienden van Paardenmarkt Ameide.

Tientallen mensen hebben al beloofd een bijdrage van minstens 50 euro te storten. Paardenmarkt Ameide: het is een begrip in de thuishaven én de wijde omgeving. Maar voor de Paardenmarktcommissie is het elke keer weer een uitdaging om het drukbezochte evenement te organiseren en financieel rond te krijgen. "Vandaar dat we, naast de tientallen sponsorende bedrijven die ons al jarenlang steunen, naar een nieuwe manier zochten om geld binnen te halen", vertelt commissielid Aart-Jan Peeters. "Door zoveel mogelijk mensen te benaderen uit ons eigen netwerk hebben we de Vrienden van Paardenmarkt Ameide in het leven geroepen. En dat loopt heel goed. We zijn al over de vijftig heen."

Afgelopen zaterdag kregen de Vrienden een feestelijke avond aangeboden op Manege Schakel in Ameide. Tijdens de avond werd onder meer het programma van de komende Paardenmarkt, die plaatsvindt op donderdag 13 oktober, gepresenteerd. Aart-Jan Peeters: "Daarmee doen we wat terug voor de bijdrage. Tijdens de Paardenmarkt zelf willen we ook bezoekers benaderen met de vraag of zij ook een bijdrage willen storten."

Dat is vanzelfsprekend een ideaal moment om potentiële Vrienden over de streep te trekken. "Zeker in Ameide is het echt een begrip, een traditioneel feest waarbij familieleden en bekenden elkaar ontmoeten. Dat gaat veel verder dan alleen de keuring van de paarden en de warenmarkt."

Aanmelden

Voor elk bedrag vanaf 7,50 euro kan men donateur worden. Vriend worden kan vanaf 50 euro, inclusief de jaarlijkse feestavond. Voor meer informatie of het aanmelden als Vriend van Paardenmarkt Ameide kunnen belangstellenden terecht op de site


q www.paardenmarktameide.nl

Geurt Mouthaan