SteDoCo stelt na rust orde op zaken

hoornaar • SteDoCo was zaterdagmiddag heer en meester op het eigen complex aan de Groeneweg. Toch keken de mannen van trainer Virgil Breetveld halverwege tegen een vervelende 0-2 achterstand aan. In deel twee werden de kansen wel benut en kon na een 5-2 zege op Jong Volendam de eerste driepunter worden bijgeschreven.

"In de eerste helft kregen we wel zes 100% procent kansen, maar we scoorden niet. In de omschakeling waren we twee keer de klos, ook omdat we als pupillen verdedigden", analyseerde Breetveld na afloop.

In de rust zette de oefenmeester zijn ploeg op scherp. "Misschien was de uiteindelijke uitslag ietwat geflatteerd, maar het was wel een terechte overwinning. Ook omdat we ons in de eerste helft vergaten te belonen."

Dat deed SteDoCo na rust duidelijk wel. Na amper tien minuten stond de 2-2 op het scorebord. Joran Schröder en Maurice van der Wilt heetten de doelpuntenmakers. Vervolgens zakte de vermakelijke pot voetbal iets in, tot het moment dat Giovano Godeken het op zijn heupen kreeg. Met een doelpunt en een assist - op Van der Wilt - was hij bepalend voor de 4-2. De Volendammers verzaakten iets voor tijd de aansluittreffer te scoren, waarna Jay Jay Meierdres de eerste zege van het prille seizoen veilig stelde.

Volgende week wacht de verre reis naar Groningen. "Dit soort wedstrijden horen er bij. We gaan een uurtje eerder weg en zijn een uurtje later thuis. Daar doen we niet moeilijk over. Als je dat niet wil dan moet je drie klassen lager in de regio gaan voetballen", knipoogde Breetveld.