• SV Meerkerk dwong Heukelum na rust op de knieën.
• SV Meerkerk dwong Heukelum na rust op de knieën. Foto: Rick den Besten

Meerkerk laat langs Heukelum

meerkerk • Lang had SV Meerkerk het lastig tegen het naar de tweede klasse gepromoveerde Heukelum, maar in de slotfase won de ploeg verdiend. Nieuwkomer Bart Koomans prikte vlak voor tijd de 2-1 binnen.

Daarmee was heel Meerkerk, maar vooral Koomans zelf erg blij. "Zo'n doelpunt vlak voor tijd is altijd lekker, ik wist helemaal niet dat het al zo laat in de wedstrijd was", glunderde de van VVAC overgekomen aanvaller. "Het niveauverschil tussen de tweede- en derde klasse is erg groot. Ik moet daar zeker aan wennen. Dat ik dan nu de winnende maak, geeft een ontzettende boost."

Tien minuten eerder had die andere nieuwkomer, Wilmar van Bruggen, al de gelijkmaker gescoord. Hij schoot uit de draai hard raak. Daarvoor had Meerkerk het niet makkelijk. Het moest van Heukelum het spel maken en dat ging de ploeg lange tijd lastig af. Het openingskwartier was nog goed. Na een goede tien minuten mocht Ruud Vink van elf meter aanleggen. Ex-Meerkerker Stijn Schuller vloerde Van Bruggen. Vink schoot echter nonchalant naast. Daarna was de thuisploeg het een beetje kwijt. "We kregen ook snel de 0-1 om de oren", zag trainer Theo de Boon. "Dat speelde hun in de kaart omdat ze verder naar achteren konden hangen.Wij wilden graag de ruimte achter hun defensie benutten." Na rust hield Meerkerk Heukelum constant onder druk, met de twee treffers in de slotfase als beloning. "Dat ook die late 2-1 nog valt, is misschien wat gelukkig", erkende De Boon. "Maar we bleven voor de winst gaan en dan dwing je dat ook af."

Maarten van Hoogevest