• Sam Versluis vierde zijn rentree op Meihoven zaterdag met twee goals.
• Sam Versluis vierde zijn rentree op Meihoven zaterdag met twee goals. Foto: Rick den Besten

VVAC schiet tekort in stevige derby (3-1)

Ameide met passie naar derbyzege

ameide • Op het vernieuwde kunstgras van sportpark Meihoven kon gastheer Ameide na negentig minuten de eerste drie punten noteren. Met veel passie en strijd was daar ook niets op af te dingen. VVAC speelde, in tegenstelling tot een aantal weken geleden in de finale om de Kontaktbokaal, te voorzichtig en kwam duidelijk tekort.

Dat bleek al na een paar minuten, toen Bas de Kruijk met een ziedend schot de vuisten van VVAC-doelman Mathijs de Hoop testte. Vanaf de zijlijn predikte Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout voortdurend een hoog tempo. Hij werd op zijn wenken bediend. De op het oude nest teruggekeerde Sam Versluis tekende voor de vroege voorsprong. Een prima aanval kwam via Bas de Kruijk bij zijn oudere broer Kris terecht. Met zijn verwoestende linkerbeen raakte hij de paal.

Ander veldje

"De bal kwam vervolgens precies voor mijn voeten en toen was het een koud kunstje om de 1-0 te scoren", genoot Versluis na afloop. "Vandaag stond ik pas voor het eerst in de basis. Ik ben laat op vakantie gegaan en afgelopen week was eigenlijk pas mijn eerste volle trainingsweek. Ik ben acht jaar weggeweest, maar hier voetballen voelt gelijk goed. Een ander veldje en ook jongere spelers. Met mijn 29 jaar was ik vandaag de oudste."

Na de openingstreffer besefte VVAC dat er uit een ander vaatje moest worden getapt. Verdediger Sander Bos stookte het vuurtje direct op en kreeg geel na een forse tackle op Perry Huffels. Ook Ameide ging mee in de strijd en Jorn Keppel ontving een donkergele kaart. Tussen de overtredingen door schoot Jesse de Bruin de Ottolanders langszij. Een snelle aanval werd door nagenoeg de voltallige Termeise achterhoede gemist, maar niet door de nummer 10 van VVAC; 1-1.

Handen vol

Art Kruis mocht vervolgens niet klagen toen hij na een veel te harde tackle op Mark Houweling slechts geel kreeg. Terecht kwam VVAC-aanvoerder Wouter Romeijn verhaal halen bij De Fijter. Een paar tellen later was Ameide witheet na een veel te forse, onbestrafte, overtreding op keeper Fabian den Hartog. De leidsman had zijn handen vol aan de stevige derby.

Gevoetbald werd er ook. Met name door uitblinker Kris de Kruijk, die met zijn linkerbeen de meest fantastische voorzetten afleverde. Eentje daarvan was er net voor rust eentje om in te lijsten. En dat werd gedaan door Perry Huffels, die bij de verste paal subtiel de 2-1 scoorde. Het scheelde niet veel of de thuisploeg kon met 3-1 aan de thee. Maar een ongelukkige terugspeelbal kon door Mathijs de Hoop nog net voor de achterlijn worden gekeerd.

Een kwartier na rust was de wedstrijd wel beslist. Sam Versluis werd aan de linkerkant weggestuurd en met een prachtige beweging, dreigen met rechts en schieten met links, besliste de gewezen speler van onder andere Kozakken Boys en SteDoCo de ongelijke derby.

Groenteboer

"We schoten vandaag schromelijk tekort", aldus VVAC-trainer Ton Heijstek na afloop. "Ik ben niet boos, wel teleurgesteld. Van de afspraken op de trainingen heb ik vandaag veel te weinig teruggezien. Ik miste de beleving en de passie. Ik geloof niet dat zij beter zijn, maar ze waren wel bereid om de duels te willen winnen. Ik voel me als een groenteboer met een groot assortiment, maar te gerijpt fruit."

Iets verderop kon collega Gert-Jan Westerhout wel lachen. "We hebben de mouwen opgestroopt en als team een prestatie neergezet. Het was echt goed, waarbij we wel naar 5-1 hadden moeten uitlopen. Ik ben heel erg te spreken. Als we dit vol kunnen houden... Niet alleen voor elkaar, maar ook voor de supporters die daar zitten (Westerhout wijst naar het terras - TS). Die werken heel de week hard en hebben recht op spelers die ervoor knokken."

Theo Sprong