Loop naar de Pomp: ontknoping Loopcircuit

noordeloos • Met de Loop naar de Pomp in Noordeloos begint zaterdag 3 september de ontknoping in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2016. Het is de zesde wedstrijd in het regionale circuit dat uit acht lopen bestaat.

De klassementen hebben na de eerste vijf lopen vorm gekregen, maar na de slotwedstrijd – de Typhoon-loop in Gorinchem op 12 november – tellen voor het eindklassement de vijf beste resultaten. Er zijn dus tot het eind plaatsverschuivingen mogelijk. In het overall klassement van de mannen gaan Henkjan den Braven en Egbert Hooijkaas tot dusverre gelijk op aan kop. Samen met Pol Nabben lopen ze in alle wedstrijden hoge uitslagen. Vanessa Hartman won in 2015 het circuit bij de vrouwen. Ze heeft vooralsnog wederom de beste papieren, maar Petra Sloots ligt op de loer. Ze onderstreepte dat met winst in de vorige wedstrijd: de Lingewaalloop in Herwijnen.

De 10 kilometer is de hoofdafstand van de Loop naar de Pomp. De wedstrijdloop gaat over twee ronden door het fraaie dorp in de Alblasserwaard, met de karakteristieke pomp in het centrum als herkenningspunt bij de start en finish.

Verbouwing

Die andere opvallende passage in de Loop naar de Pomp is voor deze zesde editie uit het parcours gehaald. De oversteek door het woonhuis kan dit jaar niet meegenomen worden vanwege een verbouwing. Het parcours is daardoor wat verlegd, maar is wel weer exact gemeten op 10 kilometer.

De wedstrijd- en prestatieloop over 10 kilometer begint om 14.00 uur. Voor die tijd zijn er al jeugdlopen in verschillende leeftijdscategorieën vanaf 12.00 uur en een prestatieloop over 4 kilometer om 13.00 uur.

De Belg Omar Bekkali won vorig jaar in een parcoursrecordtijd: 32.54. Bij de vrouwen staat de toptijd op naam van Agnes Schipper. Zij won in 2013 in 37.01.

Meer informatie over het Grote Rivieren Loopcircuit en de Loop naar de Pomp is te vinden op:

q www.avtyphoon.nl/loopcircuit.