Tweede punt SteDoCo in uitwedstrijd

ermelo • Uit ervaring wist SteDoCo dat het weleens een lastige middag zou kunnen worden aan de Sportlaan in Ermelo. Tegen het sterke DVS'33 behaalden de Alblasserwaarders vorig seizoen uit twee wedstrijden ternauwernood en niet zonder geluk een puntje. Afgelopen zaterdagmiddag was er wel sprake van een gelijkwaardige wedstrijd, met als resultaat een verdiend gelijkspel.

"We hebben het twee keer heel moeilijk gehad tegen deze tegenstander. En dus koos ik voor een zeer degelijke organisatie en ook voor een andere manier van spelen. Er zat nu meer power en agressie in ons spel", aldus SteDoCo-trainer Virgil Breetveld, die overigens geen plaats had in de basisopstelling voor centrumspits Maurice van der Wilt.

"We kregen in de eerste helft drie, vier kansen. De grootste kans was, net na rust, voor Joran Schröder. Hij schoot de bal goed in de verre hoek, maar de keeper pakte hem. Daarna was DVS'33 optisch de betere ploeg, maar echt gevaarlijk werden ze niet", zag Breetveld.

De Dordtenaar stond nog even stil bij het verlies van vorige week thuis tegen Scheveningen. "We pakken in onze tweede uitwedstrijd weer een punt. Het blijft jammer dat we vorige week, na een 2-0 ruststand, van Scheveningen hebben verloren. Anders hadden we vijf punten gehad. Maar deze wedstrijd geeft houvast voor de toekomst."

Aanstaande zaterdag speelt SteDoCo thuis tegen Jong Volendam, een oude bekende. Want in het recente verleden werd regelmatig geoefend tegen de bewoners achter de Dijk.