• De molens worden ook dit jaar weer verlicht.
• De molens worden ook dit jaar weer verlicht. Foto: Jaap de Ron

Verlichte molens en molenmarkt

kinderdijk • De molenmarkt in Kinderdijk vindt vrijdag 9 september weer plaats. De straten van het dorp zijn dan gevuld met kramen. Daarnaast zijn de molens van Kinderdijk de eerste week van september verlicht.

De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur. De opbrengst gaat naar het onderhoud van de plaatselijke speeltuin ´t Balkengat. De eerste week van september staan de Kinderdijkse molens in het licht. De dijk wordt opgesierd met verlichte dijkmolens en gevelverlichting. Op de Schansweg en de Beatrixweg is tijdens de markt op vrijdagavond van alles te vinden. Veel tweedehands spullen, boeken, kado-artikelen, sieraden en kleding, hobby-artikelen en woonaccessoires. Daarnaast is er verspreid over de markt gelegenheid voor eten en drinken.

Kinderrommelmarkt

Op de Christineweg wordt de kinderrommelmarkt gehouden. Daar verkopen de kinderen van Kinderdijk hun oude spulletjes. Een vrolijke noot wordt verzorgd door feestband de Nootvoorziening uit Nieuw-Lekkerland.

Op de markt staan een aantal kramen die bemand worden door vrijwilligers van de speeltuin. De opbrengst van die kramen gaat naar het onderhoud van de plaatselijke speeltuin. Dit jaar is er voor volwassenen en kinderen envelop trekken. Ook is er de oliebollenkraam aan het begin van de Schansweg.

De dorpskerk van Kinderdijk is open. Het orgel wordt bespeeld en er is een sing-in. Daarnaast staan er een aantal kramen met onder andere etenswaren.