• Groot-Ammers won de derby tegen Streefkerk met 1-3 en bekert verder.
• Groot-Ammers won de derby tegen Streefkerk met 1-3 en bekert verder. Foto: Rick den Besten

Ook Ameide en HSSC'61 door naar volgende ronde

Groot-Ammers vol vertrouwen

alblasserwaard • Groot-Ammers wil zo snel mogelijk terugkeren naar de 3e klasse. De poulefase van het districtsbekertoernooi geeft de burger in elk geval moed.

De geelzwarten wonnen de derby tegen Groot-Ammers zaterdag met 1-3 en zijn door naar de volgende ronde. Het fris spelende Groot-Ammers ging door goals van Kevin Korrel en Pim den Hartog (strafschop) rusten met een 0-2 voorsprong. Meteen vanaf de aftrap -Kevin Korrel zag de keeper te ver voor zijn doel staan- werd het 0-3, waarna Christiaan de Jong de Streefkerkse eer nog redde.

Aan stand verplicht

Ameide is door naar de knockoutfase dankzij een 2-1 zege op SV Noordeloos. "Dat waren we ook aan onze stand verplicht", bleef trainer Gert-Jan Westerhout realistisch. Ameide speelde een matige eerste helft, maar herstelde zich na rust.

"Net voor rust geven we het in een paar minuten weg", baalde SV Noordeloos-trainer Laurens Gerlich, die niettemin tevreden was over het optreden van zijn ploeg. "Conditioneel zaten we er in de tweede helft aardig doorheen."

Geen twijfel

Ook HSSC'61 plaatste zich zaterdag voor de volgende ronde. Dat was dinsdagavond al nagenoeg zeker, maar op Het Plein lieten de oranjehemden er geen enkele twijfel over bestaan. Rhelico werd met een 5-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Arwin van Soest nam twee goals voor zijn rekening.

Tik op de billen

VVAC kreeg van Kozakken Boys 2 een Werkendamse klets op de billen (7-0). "Ze waren gewoon te goed. Deze ploeg kan zo mee in de top van de eerste klasse", zag VVAC-trainer Ton Heijstek.

Spits Ignacio, overgekomen van Rijnsburgse Boys, deed ruim een half mee en scoorde een hattrick. Ook zag hij nog een strafschop worden gestopt door VVAC-doelman Matthijs de Hoop.

Jeugddag

ASV Arkel had een soortgelijke ervaring. De ploeg van Richard Smaal vocht met ASWH 2 om het ticket voor de volgende ronde. De Ambachtse reserves bleken met 1-7 een maatje te groot.

"Mijn spelers hadden de hele morgen tijdens de jeugddag in de felle zon op het veld gestaan. Geen excuus, maar het heeft de wedstrijd wel enigszins beïnvloed." Ewout Verschoor nam de Arkelse goal voor zijn rekening.

Nuttig

SV Meerkerk sloot af met een 1-1 gelijkspel tegen Spirit. "Een nuttige oefenwedstrijd", vond Meerkerk-trainer Theo de Boon.

"De jeugd deed het goed in de verdediging. Met tien punten uit zes wedstrijden ben ik tevreden over de voorbereiding. Als we die lijn doorzetten, teken ik voor vier gespeeld en zeven punten", blikte De Boon vooruit op de competitiestart in 2F. Floren Streefkerk zette de thuisploeg tegen Spirit op 1-1.

Op sleeptouw

Nieuw-Lekkerland ging met 1-2 onderuit tegen zondageersteklasser CVV Zwervers. De technische staf testte wat spelers op verschillende posities uit, wat leidde tot een matige eerste helft.

Na rust nam Jordany Martina zijn ploeg op sleeptouw. Wesley Elbers prikte de 1-2 binnen, maar verder kwam Nieuw-Lekkerland niet.

Details

De Zwerver kon leven met de 1-3 thuisnederlaag tegen SVW.

"Op wat details na staan we gesteld voor de competitie", vond trainer Jan Verveer. "In deze wedstrijd zat er niet meer in, daarvoor was SVW te sterk."

Geen houden aan

Peursum kreeg een pak op de broek van Sleeuwijk (6-0). Daar zag het lang niet naar uit, want pas ver in de extra tijd van de eerste helft viel de 1-0.

Na rust stond het al snel 3-0 en toen was het over en uit voor de Giessenburgers. Rob Fluijt: "We moesten noodgedwongen twee wissels toepassen. In de hitte was er na de 3-0 voor ons geen houden meer aan."

Drie keer is scheepsrecht

Na twee nederlagen sloot De Alblas het bekertoernooi winnend af. Schelluinen werd met 1-2 geklopt.

Rowan Vermeulen zette Schelluinen nog op voorsprong, maar Thomas Huizinga en Chris Koremans draaiden de rollen om. Schelluinen kreeg in het laatste halfuur overigens nog wel kansen op de gelijkmaker.

Lekvogels verspeelde tegen Beesd een voorsprong van 2-0 en 3-2. Het werd uiteindelijk 3-4. De Lexmondse treffers kwamen op naam van Jesse Kersbergen (2x) en Jelle van Dam.