Aanvallend sterker De Alblas mikt op top-5

oud-alblas • Vorig seizoen bereikte De Alblas de zesde plaats in de eindstand van de derde klasse C en plaatste het zich voor de nacompetitie.

"We gaan ditmaal proberen in de top-5 te eindigen", stelt trainer Michel de Raad zich voorzichtig op. En gelijk heeft 'ie, de sympathieke coach die alweer ruim drie jaar de technische eindverantwoordelijkheid draagt over het voetbalkeurkorps uit Oud-Alblas.

Dat De Alblas over een aantal getalenteerde jonge spelers beschikt, is duidelijk. De Raad ervoer de voorbije seizoenen echter ook dat 'de jonkies' moeite hebben een constant hoog niveau te halen en dat de meer ervaren krachten soms de power misten om het elftal op cruciale momenten op sleeptouw te nemen. "Ik heb de indruk dat we weer wat volwassener zijn geworden", zegt De Raad. "Een aantal jonge spelers heeft overduidelijk stappen gezet. Jeffrey Gelderblom is één van hen. Hij moet straks een goede rol kunnen spelen in de passing op onze spitsen Richard van den Berg en Chris Koremans. Die twee beschikken allebei over scorend vermogen en kunnen uitgroeien tot een ijzersterk aanvalsduo. Ze wisten elkaar in de voorbereiding al heel aardig te vinden.

De Alblas hoopt ook een - bescheiden- beroep te kunnen doen op Remco Koremans. De technisch begenadigde middenvelder zal echter geen hele wedstrijden kunnen spelen, zo schat De Raad in. "Remco heeft nog steeds last van zijn knie. We zullen daar zorgvuldig en voorzichtig mee om moeten gaan. Hij heeft echter vorig seizoen, op de momenten dat hij meedeed, zijn meerwaarde bewezen. Ik hoop dat hij dat ook deze competitie gaat doen, al is het maar als invaller."