Mark Kerkhoven staat eindelijk in eerste elftal

kinderdijk • Na achttien seizoenen RVVH slaat Mark Kerkhoven zijn vleugels uit. Hij komt als centrale verdediger De Zwerver versterken.

"Het was lange tijd mijn droom om het eerste elftal van RVVH te halen", zegt de Ridderkerker in Kinderdijkse dienst. "Maar die ambitie bleek niet in te vullen. Na vier jaar tweede elftal weet je op een gegeven moment genoeg. Bovendien is RVVH een club die elk jaar vooral spelers van buitenaf haalt. Via via kwam ik met De Zwerver in contact. De gesprekken die ik vervolgens met Gert Haksteeg had waren zo prettig dat ik besloot de overstap te maken. Ik heb een goed gevoel bij De Zwerver. De sfeer spreekt me aan en het complex vind ik fantastisch. Zo'n hoofdveld tussen de huizen in; het heeft iets 'stadionachtigs'."

"Bij mijn nieuwe club hoop ik bovendien een bijdrage te kunnen leveren aan betere prestaties. Als ik zo om me heen kijk zie ik absoluut mogelijkheden om goed te kunnen presteren. De spelersgroep bestaat uit veel jonge voetballers en een aantal ervaren krachten. Daarmee moeten we in de hogere regionen kunnen meedraaien en wellicht nacompetitie veilig kunnen stellen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een terugkeer in de tweede klasse. Dat hoop ik te doen op basis van inzicht, voetballend vermogen en ervaring. Als centrale verdediger beschik ik bovendien over coachende kwaliteiten. Ook die wil ik zeker inzetten."

Onwennig

In de voorbereiding hield De Zwerver zich vooral bezig met het zoeken naar voetballende cohesie. "Het was af en toe nog wat onwennig", erkent ook Mark Kerkhoven (24). "Maar dat is ook logisch als je selectie voor een groot deel veranderd is. We beschikken zeker over kwaliteit, dus komt het straks helemaal goed met deze ploeg. En ondertussen geniet ik, want ik speel nu wél mooi in een eerste elftal. En ik moet zeggen: dat is erg leuk. Zeker bij een mooie club als De Zwerver. Ik voel me hier al erg thuis en hoop bij te kunnen dragen aan een goed seizoen."

Jan Timmer