'Het is goed geregeld bij Nieuw-Lekkerland', vindt Martinus.
'Het is goed geregeld bij Nieuw-Lekkerland', vindt Martinus. Foto: Richard van Hoek

Zaalvoetballer op het veld

nieuw-lekkerland • Jordany Martinus stelt zich dit seizoen twee sportieve doelen: presteren met zijn nieuwe club Nieuw-Lekkerland en succes boeken met zijn zaalvoetbal-eredivisieteam FC Eindhoven.

"Hoewel ik voor me voor beide volop inzet, is het zaalvoetbal dit seizoen nog nét even belangrijker voor me", zegt Sliedrechter Martinus. "Er is een nieuwe bondscoach bij het nationale team en ik wil proberen me bij hem in de kijker te spelen. Ik heb destijds in Jong Oranje gespeeld, maar nooit in het 'grote team'. Lijkt me geweldig om dat een keer mee te maken."

Bij Nieuw-Lekkerland hoeft niemand bevreesd te zijn dat Jordany Martinus (26) trainingen of wedstrijden gaat missen. "Zaal- en veldvoetbal zijn voor mij uitstekend te combineren", zegt de technisch begaafde speler, die bij Nieuw-Lekkerland een aanvallende rol krijgt toebedeeld door trainer Ronald Hulsbosch."Ik ben nog maar een paar weken actief bij deze club, maar mag nu al vaststellen dat ik een goede keuze heb gemaakt", zegt Martinus, die op aanraden van ploeggenoot Aron de Keyzer de overstap van vv Geldrop naar Nieuw-Lekkerland maakte.

"Nieuw-Lekkerland is een vereniging waar ik me vanaf het eerste moment thuis voel. Ook de trainer en de trainingen spreken me aan. Daarnaast staat er een hechte spelersgroep, van wie veel jongens hier al jaren voetballen. Dat zegt ook wel wat, vind ik. Ik hoop met mijn inbreng de aanval van het team goed te kunnen versterken. Aan de randvoorwaarden zal het niet liggen. Het is hier goed geregeld."


Jan Timmer