Afbeelding
Foto: Rick den Besten

'Fysiek sterker worden'

meerkerk/ottoland • Tijdens de overschrijvingsperiode was de 'transfer' van VVAC-er Bart Koomans naar SV Meerkerk toch wel een opmerkelijke.

De voormalig regiotopscorer droeg de aanvoerdersband op De Put, maar verliet het vertrouwde nest en voetbalt dit seizoen in geelzwart.

"Vanaf de pupillen speel ik bij VVAC en ik ben er al jaren vrijwilliger. Met mijn cluppie had ik gehoopt, na vijf jaar in het eerste elftal, naar de tweede klasse te promoveren. Maar ook afgelopen jaar lukte dat niet. Na een goed gesprek met trainer Theo de Boon heb ik gekozen voor een overgang naar tweedeklasser Meerkerk", legt de Ottolander zijn bewuste keuze uit.

"De voorbereiding liep lekker met drie overwinningen tegen OSV uit Oud-Beijerland, Groot-Ammers en Woudenberg. Ik scoorde ook twee keer. De bekerwedstrijden tegen Unitas en LRC Leerdam heb ik volledig gespeeld, maar die tegenstanders waren beter. Tegen Spirit, toch meer een gelijkwaardig elftal, werd ik helaas na een uur gewisseld en juist in het laatste halfuur kregen we volop ruimte."

Het is duidelijk wennen voor Koomans. "Heel erg zelfs. Bij VVAC werd er weinig tegen mij gezegd. Ik was aanvoerder en stond altijd met mijn neus richting de goal. Vanaf de zijlijn stuurde Khalid Bendami mij diep en dan kwam het wel goed. Mijn huidige trainer verwacht andere dingen van mij. Hier speel ik met mijn rug naar het doel. Ik moet fysiek ook sterker worden. Met 67 kilo ben ik te licht. Door gerichte fitnesstraining en voeding hoop ik er een kilootje of 3, 4 bij te krijgen."

Theo Sprong