• De kinderen van De Overstap en De Kiezel en de Kei met de Stint.
• De kinderen van De Overstap en De Kiezel en de Kei met de Stint. Foto: Geurt Mouthaan

Tien leerlingen dagelijks van Bleskensgraaf naar Brandwijk

Met elektrisch vervoer naar school

bleskensgraaf/brandwijk • Het gebouw van openbare basisschool De Kiezel en de Kei in Bleskensgraaf wordt in die maanden verbouwd.

Daarna gaan de leerlingen van Brandwijk definitief naar het buurdorp. Een groot deel van de Bleskensgraafse kinderen kan op eigen gelegenheid de kilometers naar het gebouw in Brandwijk overbruggen. Voor tien van hen bleek dit echter niet mogelijk. "We zijn op zoek gegaan naar een oplossing hiervoor", vertellen directeur Nicolette van der Weide en Bert van der Lee, directeur-bestuurder van O2A5, de overkoepelende organisatie van het openbaar onderwijs in de regio. "En die vonden we in de Stint, een elektrisch voertuig waarmee je tien kinderen kunt vervoeren. Veel buitenschoolse opvangen gebruiken deze voertuigen. Milieuvriendelijk en veilig, een ideale oplossing. Het is op een gegeven moment ook mogelijk dat oudere kinderen meefietsen met de Stint. Daarnaast is het tevens een mooie manier voor ons om zichtbaar te blijven."

Maandagochtend wordt de Stint voor de eerste keer in de praktijk getest. Rond kwart over acht komen de kinderen vanuit Bleskensgraaf aan. Zeventien minuten hebben ze over de enkele kilometers gedaan. Te zien aan de opgetogen gezichten in het elektrische karretje is de rit goed bevallen en voor herhaling vatbaar.

Ze kunnen er tot januari van genieten. "Dan is de verbouwing in Bleskensgraaf klaar", vertelt Nicolette. "Het schoolgebouw wordt aangepast aan de onderwijseisen van tegenwoordig en geschikt gemaakt voor de extra kinderen die naar Bleskensgraaf gaan." Bert vult haar aan: "Daarna blijft de Stint, die we geleased hebben, gewoon in dienst. Alleen vervoeren we dan leerlingen van Brandwijk naar Bleskensgraaf."


Geurt Mouthaan