• Een van de deelnemers aan de Gondelvaart in 2014.
• Een van de deelnemers aan de Gondelvaart in 2014. archiefFoto: Geurt Mouthaan

Gondelvaart bijna klaar voor start

giessen-oudekerk • Oranjevereniging Giessen-Oudekerk heeft de voorbereiding voor het verkrijgen van onder meer bakken, sleepboten, aggregaten voor de Gondelvaart op zaterdag 10 september zo goed als rond.

"Het ophalen van de benodigde materialen is nu gestart", vertelt bestuurslid Goof van Rijswijk. "De bereidheid om daadwerkelijk bij te dragen is nog steeds groot. De opgaven zijn divers en het belooft een prachtig spektakelstuk te worden met zeer feeërieke taferelen erbij. Met 23 deelnemers zal het publiek zeker niet teleurgesteld worden."

Mede doordat meer materiaal gehuurd moet worden, en dit ook steeds meer kost, is entree heffen een steeds meer noodzakelijk onderdeel van de organisatie geworden. Op de toegangswegen wordt aan bezoekers 3 euro entree per persoon gevraagd. "Zonder deze bijdrage zal er geen Gondelvaart meer kunnen gehouden worden. Gelukkig zijn velen hier ook van doordrongen en maken zij geen punt hiervan. We zijn sowieso in de gelukkige omstandigheid dat we vele sponsors hebben. Hierdoor kan de prijs laag worden gehouden."

De laatste jaren werd de oranjevereniging aangenaam verrast doordat mensen die feestjes geven die 's middags, al voor het ingaan van het heffen van entree, de toegangsprijs laten betalen door de bezoekers van hun feest. Zij dragen dit geld af aan de vereniging. "Als vooraf aan de gasten is duidelijk gemaakt dat entree van hun verwacht wordt om van het Gondelschouwspel te genieten, blijkt dit voor de meesten geen enkel probleem en is hiervoor alleen maar begrip. Een fantastisch middel om door te kunnen gaan met de Gondelvaart."