• Schelluinen-ASV Arkel: 2-3.
• Schelluinen-ASV Arkel: 2-3. Foto: Rick den Besten

Arkel op drempel 2e ronde

alblasserwaard • Na de 2-4 derbyzege van dinsdagavond op Schelluinen lonkt voor ASV Arkel de tweede ronde van de districtsbeker. Zaterdag wacht op eigen veld een heuse 'finale' tegen het niet misselijke ASWH 2.

LRC Leerdam was een maatje te groot voor SV Meerkerk. Het werd 4-0 op Bruinsdeel.

Doelpuntrijk was het op sportpark Gelkenes, waar Groot-Ammers en Oranje Wit elkaar op 4-4 hielen. In dezelfde poule won Streefkerk met 2-0 van ASH. In de derby Streefkerk - Groot-Ammers van komende zaterdag staat de poulewinst op het spel.

Peursum hield een incompleet VVAC, dat ook Jesse de Bruin in de warming-up nog zag afhaken, op 1-1. Ameide kaapte de zege weg in Lexmond. Uit een corner nam Jules de Gans de enige treffer voor zijn rekening. Een slappe eerste helft brak SV Noordeloos op tegen Beesd (3-1).

Hattrick

De Zwerver boekte bij Raptim de tweede bekerzege (0-2) en gaat samen met SVW uitmaken wie er doorgaat naar de volgende ronde. Andy van Vugt vestigde bij Nieuw-Lekkerland de aandacht op zich met een hattrick. De spits nam tegen Antibarbari alle treffers (3-0) voor zijn rekening.

De Alblas was kansloos tegen ASWH 2 (0-4). "Toch stond het verdedigend al een stuk beter dan tegen Arkel", zag trainer Michel de Raad ook een lichtuntje. HSSC'61 verzekerde zich al van de volgende ronde door een knappe 2-1 zege op Leerdam Sport'55.

q www.regio-voetbal.nl