• SteDoCo kon een 2-0 voorsprong tegen Scheveningen niet vasthouden.
• SteDoCo kon een 2-0 voorsprong tegen Scheveningen niet vasthouden. Foto: Rick den Besten

SteDoCo geeft tegen Scheveningen 2-0 voorsprong weg

Werk aan de winkel voor Breetveld

hoornaar • Met als resultaat boze gezichten na afloop van het duel tegen Scheveningen in en rond de kleedkamer van SteDoCo."Dit is heel erg zuur", baalde Joran Schröder. "In de eerste helft durfden we wel te voetballen, stond de organisatie goed en gaven we bijna geen kans weg. Net voor rust kwamen we, iet wat gelukkig, op 2-0. Maar aan de tweede helft begonnen we slap en we verliezen uiteindelijk met 2-3. Mijn doelpunt is leuk voor de statistieken, meer niet."

Diezelfde mening was Maurice van der Wilt ook toegedaan. De van de reserves van Spakenburg overgekomen spits maakte de Hoornaarse openingstreffer. "Mijn eerste goal in de competitie, maar dat maakt nu niet zoveel meer uit. Die 2-0 voorsprong, niet mooi maar wel degelijk tot stand gekomen, mogen we natuurlijk nooit meer weggegeven. Ik had ook niet het gevoel dat de wedstrijd zou kantelen. Toen echter de 2-2 viel, zag ik de bui al hangen. In de slotfase kreeg ik nog twee kansen, waarvan er eentje wel hadden moeten zitten. Die eerste kans redde de keeper knap, maar kans twee had meer naar de hoek gemoeten."

Keuzes

Nadat er eerst een binnenbrandje was geblust in de verhitte SteDoCo-kleedkamer, deed ook trainer Virgil Breetveld zijn verhaal. "In de rust was er niets aan de hand. Misschien was de ruststand niet helemaal volgens het wedstrijdbeeld, maar dan moet je hem wel uitspelen. We gingen echter achteruit lopen en waren niet fel meer in de duels. Uit het niets werd het 1-2 en niet veel later viel de gelijkmaker. Als team lieten we het afweten. Een aantal spelers gaf niet thuis. Als het minder loopt, moet je juist bereid zijn een tandje bij te zetten."

"Als technische staf vragen we simpele dingen. Zo'n tweede goal gaat er in, omdat er tegen de gemaakte afspraken in niet wordt doorgedekt. Er stonden vier verdedigers voor de bal, dat kan niet. In het veld werden andere keuzes gemaakt. En dus zal ik komende week ook andere keuzes gaan maken. Maar of die keuzes zaterdag in Ermelo tegen het lastige DVS'33 tot een ander resultaat leiden, weet ik natuurlijk ook niet."

Terug naar de wedstrijd. Er stond een vervelend stevig windje, diagonaal, op het veld. De ervaren Leroy Resodhardjo en Levi Schwiebbe deelden de eerste speldenprikjes uit. Shelton Martis, tijdig hersteld van een knietje in de dij in het bekerduel tegen Huizen, had zijn handen vol om zijn medespelers op de goede plaats te zetten. De grootste kans kreeg Rensy Barradas op het halfuur. In plaats van de bal breed op een van zijn medespelers te geven, schoot de speler zelf ver naast. In de tegenaanval stelde SteDoCo, onverwachts, orde op zaken. Na een scherpe Hoornaarse ingooi en een groot misverstand in de Scheveningse achterhoede was het voor spits Maurice van der Wilt een koud kunstje om de openingstreffer op zijn naam te zetten. Op slag van rust werd het nog rooskleuriger voor SteDoCo. Een vrije bal van Jordey van Dam belandde op het hoofd van de lange Joran Schroder, die knap de 2-0 in de touwen kopte. Een onverwachte en vooral gelukkige ruststand.

Afstandsschot

Na de thee dus een compleet andere wedstrijd. Ongetwijfeld kregen de Scheveningers amper tijd om thee te drinken en hebben ze met trillende handen een donderspeech aan moeten horen. Met resultaat, want de groenhemden namen het heft in handen en stonden na tien minuten spel op gelijke hoogte. Barradas rondde in de 53e minuut een mooie loopactie met links via de binnenkant van de paal fraai af. Amper twee minuten later bokste Ritchie Steinmann een ogenschijnlijk houdbare kopbal van de uitblinkende Schwiebbe in eigen goal (2-2). Voor de neutrale toeschouwer een pracht wedstrijdverloop. Het ervaren Scheveningen pakte de nodige gele kaarten, waarvan een aantal donkergeel, maar ook drie punten. Halverwege de tweede helft mocht Barradas vanaf dertig meter aanleggen. Steinmann stond te ver voor zijn doel en met een gericht afstandsschot bepaalde de nummer 14 de eindstand op 2-3. "We kennen Barradas van vorig seizoen, toen hij bij RVVH speelde. Ik heb mijn spelers nog zo voor hem gewaarschuwd", zuchtte Breetveld.

Theo Sprong