• Izak Westerhout verwacht een mooi seizoen voor Ameide.
• Izak Westerhout verwacht een mooi seizoen voor Ameide. Foto: Rick den Besten

Izak Westerhout zet hoog in

ameide • Met zijn 21 jaar is Izak Westerhout verzekerd van een plek in de Termeise basiself van zijn trainer en naamgeoot Gert-Jan. En net als zijn volle neef wil ook Izak dit seizoen oogsten.

"Het gaat een mooi seizoen worden", blikt de snelle buitenspeler vooruit. "Ons elftal is nagenoeg in stand gebleven. Robbert Bakker is weliswaar weg, maar Sam Versluis is teruggekomen."
"We beginnen thuis met de derby tegen VVAC en dat is altijd leuk. Ik ken veel jongens van de middelbare school." Westerhout trok overigens op 'latere' leeftijd de kicksen aan. "Op mijn achtste werd ik pas lid, ik speelde eerst bij de drumband. Na het doorlopen van diverse jeugdelftallen mocht ik als tweedejaars A-junior bij het eerste invallen. Vorig seizoen heb ik een vaste plek veroverd. Persoonlijk was ik daar heel wijs mee, maar als team hebben we een wisselend seizoen gedraaid. Naast hele goede wedstrijden, zoals tegen Heukelum, De Alblas en Drechtstreek hebben we tegen HSSC'61 en SC Everstein mindere duels gespeeld."

Nieuw kunstgras

Als die dips uitblijven, dicht Westerhout zijn ploeg goede kansen toe. "Op een nieuwe kunstgrasmat en dat was hard nodig. Het oude kunstgras lag er dik tien jaar en leverde veel blessures op. Dat is nu gelukkig voorbij."


"We gaan voor de titel. Wieldrecht en Drechtstreek zijn gevaarlijke ploegen, die zich flink hebben versterkt. Daar schrik je van, maar met zoveel nieuwe spelers heb je nog niet direct een ingespeeld team. Wij wel."

Theo Sprong