Serieuze interesse voor The Ponderosa

hoornaar • Een horeca-ondernemer heeft serieuze belangstelling getoond om horecaonderneming The Ponderosa in Hoornaar te kopen. Dat stelt curator Hans Schuurbiers.

Binnen enkele weken zou hier duidelijkheid over moeten zijn. The Ponderosa ging vorige maand failliet. "Er hebben zich meerdere partijen gemeld om het bedrijf te kopen", vertelt Hans Schuurbiers. "Opkopers uit de horecabranche, maar ook projectontwikkelaars die op de locatie van The Ponderosa woningen wilden bouwen. Maar in beide gevallen zou dit een prijsdrukkend effect hebben."

Vandaar dat de curator inzette op de twee overnamekandidaten die de horecaonderneming nieuw leven in wilde blazen. "Met hen ben ik in overleg gegaan. Eén van de twee bleef over. Ik kan nu nog niet zeggen wie dit is en of deze kandidaat uit de streek komt. Ook wil ik niet over een doorstart spreken. Deze ondernemer heeft zijn eigen plannen; het wordt een nieuwe horecaonderneming."

Wat Hans Schuurbiers betreft is dit de beste optie. "Het levert de hoogste opbrengst op én op een plek waar al vele jaren horeca van naam en faam gevestigd was, blijft dit nu, als alles rond komt, bestaan."