Koorleden welkom bij projectkoor I Believe

molenwaard • Na slechts zes repetities twee uitvoeringen geven met kerst; voor die uitdaging staat het nieuwe projectkoor I Believe. Dirigent Vincent van Dam gaat 29 augustus van start met de eerste repetitie. Zangers en zangeressen tussen de 20 en 40 jaar kunnen zich aansluiten.

Het jeugdkoor ontgroeid, te jong voor het 'volwassenkoor'. Daar liepen enkele oud-leden van christelijk jeugdkoor Joy uit Streefkerk tegenaan. In gesprek met hun dirigent, Vincent van Dam, kwam het idee van een projectkoor op tafel. "Dat bleek aan te slaan", vertelt hij. "Zeker omdat er in Bleskensgraaf vorig jaar vanuit de jeugdvereniging een geslaagd projectkoor was opgezet. Daar vandaan was er meteen ook belangstelling."

Het nieuwe christelijke koor krijgt de naam 'I Believe' mee en richt zich op de leeftijdscategorie 20 tot en met 40 jaar. Bewust is gekozen voor slechts zes repetities in de aanloop naar de concerten. "De leden van Joy die naar mij toekwamen gaven aan dat één keer per week repeteren teveel is. In deze leeftijd hebben ze het vaak druk met werk of een jong gezin. Dan komt één keer per drie weken oefenen veel beter uit."

Tegelijkertijd is het een uitdaging om met zo weinig oefenavonden het podium op te gaan, beaamt Vincent van Dam. "Zeker omdat ik de lat wel hoog leg; gezelligheid is prima, maar dan tot acht uur. Daarna is het hard werken geblazen. Er zal ook thuis geoefend moeten worden. Alles tijdens de zes repetitieavonden instuderen, dat is heel lastig."

De zes repetities zijn in Streefkerk, Bleskensgraaf en Groot-Ammers. De drie dorpen worden allemaal twee keer aangedaan. Eén benefietconcert in Bleskensgraaf voorafgaand aan de kerstdagen staat al vast, een tweede staat op de planning. "We zingen deels een bekend repertoire, zoals 'Stille Nacht'. Maar ik houd ervan om op zoek te gaan naar nieuwe en aansprekende stukken. Voor zowel de koorleden als het publiek moet het aan de ene kant vertrouwd en aan de andere kant verrassend zijn."

Aanmelden voor het projectkoor I Believe kan via projectkooribelieve@
outlook.com