• Jort van Meerkerk en Patrick Visser.
• Jort van Meerkerk en Patrick Visser. Foto: Visser Media & Design

Film over VV De Zwerver in de maak

kinderdijk • Voor het eerst in de geschiedenis van voetbalvereniging De Zwerver wordt er een clubfilm gemaakt.

Namens Visser Media & Design filmen Jort van Meerkerk, Patrick Visser en Teun de Witte de komende maanden alles wat betrekking heeft tot de zaterdagderdeklasser. Het idee ontstond een paar maanden geleden, toen ze met een drone wat testvluchten maakte boven sportpark De Schans. "Die beelden vonden we zo tof dat we vonden dat we er iets mee moesten doen", zegt Jort. "Een clubfilm leek ons wel wat."

Het trio wil in 'v.v. De Zwerver – een dijk van een vereniging' inzoomen op het complex, trouwe vrijwilligers, trainingen en wedstrijden. "Ook de woonwijken, de kerk en andere kenmerkende zaken in Kinderdijk worden uitgelicht. Uiteraard met de focus op de club. We halen er veel plezier uit en de afgelopen weken hebben we ieder vrij uurtje in het maken van opnames gestopt."

De jongens verwachten zeker meer dan honderd uur in de film te zullen stoppen en hebben intensief contact met het bestuur. "Zij houden ons goed op de hoogte als bijvoorbeeld de lijnen worden gekrijt: voor ons ideaal beeldmateriaal. Ook bij de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld zijn we aanwezig met onze camera's."

Vastpinnen op een publicatiedatum doen ze niet. "Het is een langetermijnproject. We hebben geen deadline, omdat we niet weten wat er nog aan relevant materiaal verschijnt. Het kan dat we over vier maanden nog opnames draaien", zegt de komend seizoen voor vv Nieuw-Lekkerland-spelende middenvelder. Een film over zijn nieuwe club was niet aan de orde. "Nee", zegt hij lachend. "Ondanks mijn overstap blijf ik een echte De Zwerver-man."