Organisatoren Harry Eskens en Ferry Dierckxsens. Foto: Anke Bot Fotografie
Organisatoren Harry Eskens en Ferry Dierckxsens. Foto: Anke Bot Fotografie Foto: Anke Bot Fotografie

Riverside Car Classic zoekt klassiekers

dordrecht • De regio krijgt een nieuwe klassiekerrit: de Riverside Car Classic. Deze wordt 10 september gereden. Iedereen met een auto van 35 jaar en ouder kan deelnemen aan deze toertocht die start in Dordrecht.

De rit wordt georganiseerd door Car2Business. Harry Eskes, één van de oprichters: "Het motto is 'ontspannen rijden, culinair genieten, informeel ontmoeten'. We willen een brug slaan tussen een mooie toertocht en het leggen van contacten; privé en zakelijk. De dag is van begin tot eind op-en-top verzorgd."

Topondernemers uit de regio onderschreven de kansen die de organisatie zag. Auto Wüst (Mercedes-Benz dealer), Amega (dealer Volkswagen, Audi, Opel, Volvo, Hyundai, Seat, Skoda), GasteRhoon Groep, RAC Jaguar en Bardahl oliën & smeermiddelen reageerden allen enthousiast op het plan én legden zich vast als partner van de Riverside Car Classic. "Een start die we niet verwacht hadden", zegt Eskes. Logo-ontwerp en website zijn van Honc Design respectievelijk 1-2-Appletree, de foto's van Anke Bot Fotografie. "Wat ook helpt zijn publicaties over het zichtbaarder maken van het mobiel erfgoed", vult mede-oprichter Ferry Dierckxsens aan.

Riverside Car Classic is géén wedstrijd, maar er zijn wel prijzen voor beste auto, beste dames-equipe, leukste kleding en dat soort zaken. Bezitters van een klassieker van 35 jaar en ouder kunnen zich inschrijven via de website www.car2business.nl. De inschrijving sluit 12 augustus, deelname kost 175 euro per equipe van twee personen waarbij alle extra's inbegrepen zijn. Dierckxsens: "Dus kom maar met die klassiekers, zou ik zeggen! Met onze volledig verzorgde insteek, bieden we iets anders dan anders. We hebben een schitterende tocht uitgezet en we gaan op hoog niveau lunchen."