• Familie Van der Meijden uit Oud-Alblas liep met zes gezinsleden mee aan de Vierdaagse.
• Familie Van der Meijden uit Oud-Alblas liep met zes gezinsleden mee aan de Vierdaagse. Foto: Aangeleverd

Familie Van der Meijden loopt 'm uit

oud-alblas • Familie Van der Meijden uit Oud-Alblas leverde een unieke prestatie tijdens de honderdste Nijmeegse Wandelvierdaagse. Zowel vader Paul, moeder Fija en de vier kinderen liepen de vierdaagse uit.

Vader Paul, die in Nijmegen voor de eerste keer meeliep, blikt voldaan terug op vier pittige wandeldagen. "Heel leuk om dit een keer meegemaakt te hebben met de hele familie. Iedereen is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen en voor ons is dit toch wel een mooie gezinsprestatie."

Samen met zoon Chris (11) en dochter Fija (15) liep Paul de dertig kilometer. Moeder Fija, Lisanne (19) en Esther (16) liepen zelfs nog tien kilometer meer. Van hen liepen enkel vader Paul en de Benjamin van het stel, Chris, de vierdaagse nog nooit. De jongste wilde echter niets liever dan dit jaar zijn primeur in Nijmegen maken.

De overige vijf gezinsleden moesten na Chris' jawoord flink hun best doen om vader mee naar Gelderland te krijgen. "Op Chris en mezelf na is het voor de rest van de familie de laatste jaren een gewoonte geworden om mee te lopen. Nu ook de jongste aangaf om mee te willen doen, vond ik dat ik niet kon achterblijven."


Onder pittige omstandigheden met drie warme dagen en een regenachtige slotdag kwamen alle gezinsleden vrijdag met een enkele blaar, maar verder zonder al teveel andere klachten binnen op de Via Gladiola. "Voor Fija was dit de twintigste deelname, maar deze editie was erg pittig, zei ze."

Het hoogtepunt van deze vierdaagse voor Paul was de sfeer langs de kant. "Heel mooi om al dat enthousiasme te zien. Het publiek steekt je helemaal op. Een volksfeest! En uiteraard maakt het je als vader van het gezin blij om de kinderen zoveel plezier te hebben."

Hoewel het gezin van wandelen niet vies is, twijfelt Paul wel over een volgende deelname. "Voor mij is het een afstand die ik liever met de auto afleg", lacht hij. "Ik ga er nog even over nadenken."

Leendert Kamsteeg