• Drie kano's op de auto: een Park & Party opdracht.
• Drie kano's op de auto: een Park & Party opdracht.

Met een barrel naar Hongarije

ottoland • Wilma de Groot (57) uit Ottoland heeft samen met haar dochter Anna Claire Baan meegedaan met Park & Party. Vorige week reden de twee in een barrel in vijf dagen tijd naar Hongarije.

Park & Party is een rally waarbij teams in een minstens 18 jaar oude auto met een dagwaarde van maximaal 1000 euro een roadtrip maken naar Hongarije. Onderweg krijgen ze de gekste opdrachten. Help de Hongaren en maai hun gras, zet je auto in de showroom van je dealer, doe een polonaise met tien locals, laad drie kano's op je auto, plaats een pop-up tent in een supermarkt en zorg dat het kassameisje erin gaat, ren 500 meter in je ondergoed naast je auto. "Van alle opdrachten moest een video of foto gemaakt worden als bewijs", vertelt de 23-jarige Anna Claire. Het avontuur was haar idee. Ze zou eigenlijk meedoen met haar beste vriendin, maar dat ging niet door. "Het was of niet gaan of met mijn moeder. De keuze was snel gemaakt. Ik wilde samen met mijn moeder dit avontuur aangaan."

Onder de naam 'Team helemaal de weg kwijt' hebben ze in hun hufterproof Volvo 850 de ene na de andere berg overwonnen. Zonder autopech, maar met de bij grote autoritten gebruikelijke irritaties. "Iets met de ander vertrouwen die rijdt enzo, ieder team had daar last van. Samen op stap, dat is voor ons al een uitdaging." Vrijdag kwamen de twee met een grote glimlach over de finish in Hongarije. Zo ook het Goudriaanse team Roadtrip To The Future, bestaande uit Aart de Bruijn, Jasper van Driest, Gerjan de Vries en Peter Roest. Zij transformeerden voor Park & Party een Citroen XM 2.1 TD naar een Delorian, zoals in de film Back to the Future.