• Annelise (uiterst rechts) maakt een concerttour door drie landen.
• Annelise (uiterst rechts) maakt een concerttour door drie landen. Foto: familie Krijgsman

Giessenburgse Annelise zingt over Jezus

giessenburg • Annelise Dijksman uit Giessenburg grijpt elke kans om te kunnen zingen aan. Als de liedjes dan ook nog over haar geloof gaan, zingt ze met extra inzet. Deze week toert ze met Dimensions Voices door drie landen.

De achttienjarige Giessenburgse had geen tijd voor zanglessen, maar ze zong regelmatig in jeugddiensten van haar kerk, is lid van het koor Op Weg in Boven-Hardinxveld en deed al twee keer mee met de Continental Kids. "Daar deed ik ongeveer hetzelfde als nu bij Dimensions Voices: optreden met zang, dans en korte sketches."

Opvangcentrum

Vorige week had Annelise een oefenweek in Delden. "Dat was heel leuk. Ik leerde ook veel van de Bijbelstudies die we deden. Al eerder hadden we een oefenweekeinde om dansjes in te studeren en op de website van Dimensions Voices stonden de liedjes, zodat we thuis al konden oefenen. We staan met tien mensen op het podium." Op vrijdag 15 juli trad de groep op in Duitsland, daarna waren er optredens in België, Nederland en opnieuw in België. "We treden op in kerken en jeugdcentra, op campings en in een opvangcentrum voor vluchtelingen. We sluiten de tour af op zaterdag 23 juli, in de Maranathakerk in Giessenburg."

Annelise koos heel bewust voor een christelijke organisatie. "We maken de concerttour om over Jezus te vertellen. Dat vind ik gaaf. Ik weet zeker dat Jezus bestaat en mijn leven leidt. Ik ben dit jaar gezakt voor mijn vwo-examen en daar baal ik van, maar Hij heeft een plan voor mij: iets moois wat ik nog niet weet."

Zingen voor publiek vindt Annelise wel spannend. "Maar ook mooi. Je mag aan anderen over God vertellen. Ik hoop dat het programma de mensen raakt. Het thema van het concert is 'love'. Op het podium hangen eerst letters die het woord 'lost' vormen. Dat woord verandert in 'love'. We willen laten zien dat wij als koor ook niet perfect zijn, ook al staan we op een podium en lijkt het allemaal mooi. We zijn geen popsterren. Net als bij de mensen in de zaal zijn er moeilijke dingen in ons leven, bijvoorbeeld dat ik gezakt ben."

Kruis

Het concert is interactief. "We proberen het publiek erbij te betrekken. Halverwege gaan we tussen de mensen in de zaal zitten terwijl één persoon op het podium verder zingt. Het eerste couplet zingen wij dan mee vanuit het publiek. Er verschijnt een kruis van doeken op het podium, die doeken mogen we uitdelen. Mensen mogen die aannemen. Ik ben benieuwd of ze dat zullen doen."

Het slotconcert in de Maranathakerk in Giessenburg begint om 15.30 uur. De entree is gratis.