• Wethouder Özdere houdt een toespraak in de speeltuin.
• Wethouder Özdere houdt een toespraak in de speeltuin. Foto: Geurt Mouthaan

Heropening speeltuin Wijngaarden

wijngaarden • In Wijngaarden werd donderdagmiddag de opgeknapte speeltuin officieel weer in gebruik genomen.

Tientallen kinderen verdringen zich in de speeltuin om ook een ballon te pakken te krijgen. Want de officiële heropening wordt gevierd met het oplaten van ballonnen met als hoofdprijs kaartjes voor kinderspeelpark Monkey Town. En die kans willen ze natuurlijk niet laten gaan. Na een toespraak van wethouder Fatih Özdere gaan de ballonnen de lucht in. "Een opknapbeurt voor de speeltuin was heel hard nodig", vertelt Simone Romijn, lid van de plaatselijke klankbordgroep en bestuurslid van de speeltuinvereniging in Wijngaarden. "Samen met de gemeente Molenwaard, die ook gezorgd heeft voor een deel van het geld dat we nodig hadden, hebben we dit opgepakt."

De ondergrond is één van de belangrijkste vernieuwingen. In plaats van het 'natuurlijke' gras ligt er nu kunstgras. "Ook is er een nieuw hek geplaatst. We hebben hier aan de rand van het dorp een prachtig uitzicht over de polder, maar je zit ook vlakbij het water. Met dit hek is het er veel veiliger op geworden. Zeker omdat deze speeltuin is bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 7 jaar; de oudere kinderen gaan naar het plein van de basisschool."

Ook zijn er tijdens de renovatie een nieuwe picknicktafel en een nieuwe 'wipkip' geplaatst. "Er wordt heel veel van deze speeltuin gebruik gemaakt, ook door kinderdagverblijf Joepie. Zo'n opknapbeurt is een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in Wijngaarden. Er zijn nu ook zo'n zestig, zeventig kinderen. Dat betekent dat heel het dorp hierop af is gekomen."