Geen steun voor wozoco Meerkerk

meerkerk • Een nieuw woonzorgcentrum in Meerkerk, daar bleek maandagavond in de Zederikse gemeenteraad geen animo voor te bestaan.

In het investeringsprogramma, dat maandag besproken werd tijdens de raadsvergadering, was een onderzoek naar dit centrum opgenomen. VKG Zederik brak een lans voor een woonzorgvoorziening in Meerkerk. "Oudere mensen uit het dorp hebben hier hun contacten, hier zit alles wat ze nodig hebben. Het zou fijn zijn als ze dan in een kleinschalig woonzorgcomplex voor zo'n tien tot vijftien mensen zouden kunnen wonen. Een onderzoek hiernaar zouden we heel prettig vinden." Ook de ChristenUnie liet weten een voorstander te zijn: "Je moet dan niet denken aan een gebouw als Open Vensters in Ameide, maar meer een locatie waarin enkele ouderen bij elkaar wonen, elkaar kunnen ondersteun en elkaar kunnen ontmoeten in een centrale ruimte. Zo kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen."

Leegstand

Wethouder Arie Donker liet er geen twijfel over bestaan dat hij de komst van nog een woonzorgcomplex in Zederik niet zag zitten. "Vandaag heb ik nog overleg gehad met Marcel Verboom, directeur van zorgorganisatie Present. Hij gaf aan dat er in Open Vensters sprake is van leegstand. Welke investeerders denkt u mee te krijgen om een dergelijk gebouw in Meerkerk neer te zetten? Steek hier niet zoveel energie in; er zijn in de gemeente andere zaken die meer nut en noodzaak hebben."

Hij kreeg bijval van CDA en SGP. Maks van Middelkoop: "Hoe sympathiek het idee ook is, we moeten niet bouwen voor leegstand."