Geen reclamemast langs A27

zederik • De veelbesproken reclamemast langs de A27 bij Meerkerk komt er (voorlopig) niet. Al drongen VVD en VKG Zederik er maandagavond bij wethouder Goof Bos erop aan toch nog een ultieme poging te wagen.

"Worden er niet zoveel voorwaarden aan plaatsing van de reclamemast meegegeven dat het gewoon niet mogelijk is?", vroeg Govert Versluis (VKG) zich maandagavond tijdens de raadsvergadering af. "Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de wethouder niet staat te springen om deze mast. En dat is jammer, want het scheelt 55.000 euro aan inkomsten op de begroting."

Hanneke van der Leun (VVD) stak haar onvrede ook niet onder stoelen of banken. "Dit project loopt al vanaf 2009 en het is nog steeds niet gelukt. Wethouder, gebruik de zomermaanden om met een nieuw plan van aanpak te komen om dit toch te laten slagen. Daar heeft u dan mooi de tijd voor."

Overigens: zowel de ChristenUnie als de SGP lieten duidelijk blijken er niet mee te zitten dat passanten op de A27 er niet nog een reclamemast bij krijgen. "Dit verbaast ons niet en wij zullen er geen traan over laten", zei Evert Geluk (SGP).

Minimumprijs

Wethouder Goof Bos benadrukte dat hij bij het polsen van belangstellenden gebruik had gemaakt van de richtlijnen die hij van de raad had meegekregen. "Niet minder, maar zeker ook niet meer. Wij hebben geen zwaardere eisen gesteld. Wel is een minimumprijs ingebracht. De interesse voor deze locatie is beperkt. Bedrijven willen op een toplocatie staan, er wordt nadrukkelijk naar de verkeersintensiteit gekeken."

Dat de drukte op de A27 bij Meerkerk niet groot genoeg zou zijn, wilde er bij Hanneke van der Leun niet in. "Qua belangstelling moet dat niet het struikelblok zijn." Wethouder Goof Bos beloofde weer in dit dossier te zullen duiken, maar hield nadrukkelijk een slag om de arm. "Wellicht kunt u als raad andere uitgangspunten aanleveren? Ik kan u hiervoor geen garanties geven."