Nog twee jaar tijdelijke verhuur De Linde

meerkerk • De verkoop van dorpshuis De Linde in Meerkerk wordt minimaal twee jaar uitgesteld. Wethouder Wim Mulckhuijse deelde de Zederikse raad maandagavond mee dat het dorpshuis nog twee jaar tijdelijk wordt verhuurd.

"De verkoop is nu besmet", verwees wethouder Mulckhuijse naar het stuklopen van de eerdere onderhandelingen met een eventuele koper van De Linde.

Zijn mededeling leidden tot vragen van diverse partijen. Kees Matsinger (ChristenUnie): "Ik maak me hier zorgen over. Er zitten aan de verkoop van De Linde meerdere consequenties vast, omdat we met de opbrengst ook plannen hadden. Kunnen we dit onderwerp nog voor de zomervakantie tijdens een raadsvergadering verder bespreken?"

Raadsinformatiebrief

Dat zegde de wethouder toe. In de loop van deze week kregen de raadsleden een raadsinformatiebrief over het uitstel van de verkoop van De Linde. Het schrijven komt maandag 27 juni tijdens de raadsvergadering op de agenda. Mulckhuijse: "Overigens zijn we met de aanpak van de dorpshuizen in Zederik op koers. In feite is het alleen De Linde waar nu uitstel voor komt. In het najaar willen we bij u terug komen met een compleet plan voor de revitalisatie van het Meerkerkse dorpshuis, om zo het pand verkoopklaar te maken. De nieuwe pachter van dorpshuis De Linde zal op 8 juli in dienst komen."

Wat betreft dorpshuis De Schakel in Leerbroek kon wethouder Wim Mulckhuijse melden dat daar ook voortgang in zit. "Vandaag presenteerde een architect een ontwerp, met meerwaarde voor de kerk, de school en het dorpshuis. De plannen zijn om een deel van het Leerbroekse dorpshuis af te breken en een deel door de plaatselijke hersteld hervormde kerk nieuw te laten bouwen, voor rekening en risico van de kerk. Met een opknapbeurt van de gymzaal kan de school daar straks gebruik van maken. Het plan is door het college warm ontvangen."

Geurt Mouthaan