• Mevrouw Kooijmans en auteur Tim de Hullu.
• Mevrouw Kooijmans en auteur Tim de Hullu.

Biografie worstelaar Nol Kooijmans

meerkerk • In september 2015 overleed Nol Kooijmans op 74-jarige leeftijd. De geboren Utrechtenaar had de vurige wens om zijn levensverhaal in een boek vast te leggen. Het is er nooit van gekomen, bijna een jaar na zijn dood wel.

De biografie over Nol Kooijmans heeft de titel 'Worstel en kom boven' gekregen.

Prachtige biografie

Het is een prachtige biografie geworden over het leven van de echtgenoot, vader, ondernemer en worstelaar Kooijmans.

Daar zit een verhaal in

Met dank aan de Utrechtse freelance-journalist Tim de Hullu. "Voor het Utrechts Nieuwsblad vul ik wekelijks de rubriek 'Van de wieg tot het graf'. Ik las de advertentie van Nol Kooijmans en dacht 'daar zit een heel verhaal in'. Via zijn worstelvereniging De Halter in Utrecht kwam ik in contact met zijn vrouw Corry en zijn kinderen."

Marion Uittenbogaard (oudste dochter – TS) vult aan. "Tot 1977 hebben we in hartje stad boven onze loodgieterswinkel gewoond. Pa wilde vrijer wonen en zo kwamen we in Meerkerk terecht."

"Hij heeft heel zijn leven hard gewerkt. Voor de zaak, maar ook voor de sportvereniging. Zelf was hij tot een jaar voor zijn dood actief en haalde hij in 2001 nog zilver op het WK Masters."

Uitdaging

Tim de Hullu kwam op bezoek en werd halverwege het interview door een emotionele mevrouw Kooijmans gevraagd het door haar man gewenste boek te schrijven. "Aanvankelijk werd ik overvallen, maar ik ben de uitdaging aangegaan. De familie stelde zich kwetsbaar op en ik ben zeer tevreden met het resultaat. De oplage is met 100 boeken beperkt en in eerste instantie bedoeld voor familie, kennissen en worstelvrienden. Maar ik kan mij zomaar voorstellen dat er een herdruk komt."

Op de foto staan mevrouw Kooijmans en auteur Tim de Hullu, die zondagmiddag 26 juni het boek officieel zullen presenteren.

Theo Sprong