• De ondertekening van het convenant.
• De ondertekening van het convenant.

Dementievriendelijke handtekening

hoornaar • Wethouder Elisabeth van Leeuwen heeft vorige week donderdag een convenant met Alzheimer Nederland ondertekend.

Daarmee legt de gemeente Giessenlanden haar inzet voor een dementievriendelijke gemeente officieel vast. Dit deed de wethouder vorige week tijdens de eerste avond van het Alzheimertrefpunt Giessenlanden in Woonzorgcomplex De Zes Molens in Hoornaar.

Donderdag was de eerste bijeenkomst van het Alzheimertrefpunt Giessenlanden. Het thema van deze avond was 'Dementie, daar praten we over'.

Elke laatste donderdag van de maand is er een ontmoeting, behalve in de zomermaanden. Dit wordt roulerend gedaan in de dorpen Arkel, Giessenburg en Hoornaar. Met als doel: ontmoeting voor mensen met dementie en mensen in hun omgeving, zoals kinderen en mantelzorgers. De ontmoeting staat centraal, maar ook zal elke keer een bepaald onderwerp in relatie tot dementie worden behandeld. Bij de organisatie zijn ook Rivas, Buurtzorg en De Lange Wei betrokken.

De organisatie van het Alzheimertrefpunt zoekt nog meer vrijwilligers, met name voor de PR, de financiën en het regelen van sprekers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Arie Slob via telefoon 0183-581331 of e-mail mrarieslob@hetnet.nl.

Giessenlanden zet zich al enige tijd in voor een dementievriendelijke gemeente. De gemeente wil dat inwoners met dementie zo lang mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Giessenlanden richt zich daarbij in eerste instantie op voorlichting over dementie. Zie ook de website hieronder.

q www.Alleszelf.nl/Giessenlanden