• Willem Beukers bedient een nieuwe klantengroep.
• Willem Beukers bedient een nieuwe klantengroep. Foto: Anne Marie Hoekstra

Biologische artikelen in Meerkerk

meerkerk • Groentehandel de Snelle Pieper in Meerkerk is uitgebreid met een biologische afdeling waar zowel groenten en fruit als kruideniersartikelen verkrijgbaar zijn.

Dankzij Willem Beukers hebben klanten de beschikking over maar liefst 8000 kruideniersartikelen. "Ik heb niet alles in de winkel, maar al deze producten zijn wel bij mij te bestellen. Ik heb ze dan binnen een week in huis. In de toekomst openen we een webshop, dan gaat levering sneller."

Het assortiment in de schappen aan het Raadhuisplein is gevarieerd: naast biologische groenten en fruitsoorten zijn er onder andere afbakbroodjes, broodbeleg, ijssoorten, vlees, glutenvrij bladerdeeg, roomijs op basis van soja (geschikt voor mensen met een koemelkallergie), chips en frisdrank en vleesvervangers, allemaal biologisch.

Bij elkaar

Beukers verwacht een nieuwe doelgroep te bereiken. "Het aantal mensen dat biologische artikelen koopt groeit. In supermarkten zijn ook de nodige biologische producten te vinden, maar daar staan ze tussen de andere producten. Hier vind je alles bij elkaar." De opening van de biologische winkel was dinsdag 31 mei. Eerder verhuurde Beukers de ruimte naast zijn groentezaak aan een pizzeria. Toen de pizzeria op zoek ging naar een grotere ruimte, besloot Beukers er biologische producten te gaan verkopen. "Dat sluit mooi aan bij mijn andere winkel, omdat groenten en fruit ook gezond zijn."

Al 27 jaar is Beukers zelfstandig ondernemer. "Ik heb vier zaken gehad: naast de zaak in Meerkerk had ik twee groentezaken in Leerdam, en één in Ameide. Mijn eerste zaak in Meerkerk zat aan de Kleine Kanaaldijk. Wat er is veranderd in al die jaren? Er zijn steeds meer producten bij gekomen, zoals kant en klare verse salades. Dat betekent gemak voor de klant."

De Meerkerkse ondernemer verwacht dat zijn zaak een regiofunctie zal krijgen. "Er zijn niet veel biologische winkels in de regio."