• Peursum haalde alles uit de kast, maar het lukte niet de in de heenwedstrijd opgelopen achterstand weg te poetsen. Foto: Rick den Besten

Ook tweede nacompetitiewedstrijd tegen Zuilichem gaat verloren

Peursum weet niet te stunten

giessenburg • De Giessenburgers boden de hele wedstrijd prima weerstand, maar konden een 1-2 nederlaag niet voorkomen.

Ondanks de goede wedstrijd van Giessenburgse zijde is Peursum veroordeeld tot nog een seizoen in de vierde klasse.

Trainer Rob Fluijt ziet dat anders: "Ik vind niet dat we veroordeeld zijn tot de vierde klasse, want ik vind dat we juist in een leuke afdeling zitten. We hebben een groep waar veel potentie in zit, met een aantal talentvolle spelers. Qua karakter zou het alleen bij sommigen beter mogen, dus daar moeten ze volgend seizoen wel op inspelen."

Peursum-aanvoerder Marijn Korevaar beaamt dat Zuilichem over twee wedstrijden vooral in dat opzicht beter was: "Zeker in de eerste wedstrijd (3-0 overwinning voor Zuilichem, red.) toonden ze karakter. Daar hebben ze al de basis gelegd voor vandaag. Wij hebben toch nog alles gegeven en ik ben trots dat we zo'n schitterende eerste helft hebben neergezet. Dikke complimenten voor de jongens, die vandaag toch nog zo'n inzet hebben opgebracht."

Grote kansen

Peursum was in de gehele eerste helft namelijk de bovenliggende partij. Dat resulteerde ook in een aantal grote kansen voor de thuisploeg. Onder anderen Marnik Korevaar dook meermaals gevaarlijk op voor doelman Gijsbert van Tongerlo, maar tot scoren kwam hij niet.

Pas in de blessuretijd van de eerste helft wist Zuilichem in aanvallend opzicht voor het eerst iets uit te richten. Michel Kooyman stiftte oog in oog met doelman Derek Peters volledig tegen de verhoudingen in de 0-1 binnen.

Genadeklap

Dat bleek de definitieve genadeklap voor de thuisploeg.

De Giessenburgers moesten in de tweede helft alles op de aanval gooien, waarna zij in de 55e minuut het deksel op de neus kregen toen Henk van Helvoort doelman Peters omspeelde en in een leeg doel de 0-2 binnenschoof.

Ondanks de achterstand bleef Peursum jagen op de eretreffer, maar Robin Peursem, Steven Romeyn en Marnik Korevaar wisten hun kansen niet te benutten.

Eretreffer

Pas in de slotfase van het duel kwam de thuisploeg op fraaie wijze tot scoren. De 19-jarige Glen Post trok vanaf de linkerkant naar binnen en schoot vanaf een kleine 25 meter de 1-2 tegen de touwen. De eretreffer was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Niet trots

Zuilichem, volgend jaar getraind door Kornee Sterrenburg, blijft met de 5-1 overwinning over twee wedstrijden derdeklasser.

Trots kan trainer Laros daar overigens niet op zijn: "Het is gewoon jammer dat we hier met deze groep moeten voetballen. Ik ben wel blij dat Zuilichem in de derde klasse kan blijven, want daar horen ze met deze groep thuis", aldus de vertrekkend trainer.